Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Skābētiem kāpostiem Centrāltirgū pievilcīgas cenas

© F64

Rudens neatņemama sastāvdaļa ir skābēti kāposti. Kāpostu garša un smarža ir galvenie labas kvalitātes kritēriji. Lielveikalos par šiem kritērijiem īsti nevar pārliecināties, tāpēc īstā vieta, kur tos iegādāties, ir Rīgas Centrāltirgus. Izvēle apbrīnojama, degustāciju iespējas pārdevēji neatteiks, kā arī cena ļoti pieņemama.

Centrāltirgū skābēti kāposti šobrīd nopērkami par 1,20 līdz 1,50 eiro kilogramā. Piedāvājums daudzveidīgs - skābēti kāposti ar burkāniem, mārrutkiem, ķimenēm, saldenāki, skābāki. Ja nu kādam ir vēlme skābētus kāpostus pagatavot pašam un varbūt pat ir kāda unikāla recepte, skābētu kāpostu pamatkomponenti - svaigas kāpostu galviņas - Centrāltirgū var iegādāties par 50 līdz 80 centiem kilogramā.

Savukārt ziedkāposti maksā ap 2 eiro, sviesta pupas - no 1,50 eiro līdz 2 eiro, ķiploki no 3,30 eiro līdz 4 eiro, sīpoli - ap vienu eiro, tikpat arī burkāni, kabači un sarkanās bietes (jau novārītām cena 1,60 eiro kilogramā). Kartupeļiem cena, sākot no 25 eiro kilogramā, tomātiem cena ir robežās no 70 centiem līdz 2 eiro, gurķiem no 1,20 līdz 1,50 eiro. Ķirbji maksā 1,50 eiro kilogramā.

Vēl kādi rudens vēstneši - lazdu rieksti - nopērkami par 3 eiro līdz 4,50 eiro kilogramā, valrieksti - trīs eiro.

Ļoti daudzveidīgs joprojām ābolu piedāvājums - tiem cena no 60 centiem līdz 1,50 eiro kilogramā, bumbieri maksā no 70 centiem līdz 1,60 eiro, plūmes - no 80 centiem līdz 1,20 eiro, brūklenes - 4 eiro litrā, dzērvenes - 2,50 eiro līdz 3 eiro litrā, smiltsērkšķi - 7 eiro, mellenes - 10 eiro, cidonijas - 2 eiro kilogramā.

Vēl var paspēt iekosties arī vasarā - dažās Centrāltirgus tirdzniecības vietās tiek pārdotas zemenes (ap 3 eiro kilogramā). Pamazām sarūk arī sēņu piedāvājums - šobrīd tirdzniecībā visplašākā klāstā gailenes - 2,50 litrā.