Sinoptiķi brīdina par vētru Rīgā; slēgta osta

© SCANPIX

Tuvāko stundu laikā Rīgā dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz ātrumam 25 metri sekundē (m/s), brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Saskaņā ar Boforta skalu, vējš ar ātrumu 25 m/s vērtējams kā stipra vētra, kas lauž atsevišķus kokus un nodara citus postījumus.

Arī nakts sākumā daudzviet saglabāsies stiprs vējš, gubu-lietus mākoņi vietām piekrastē vēl var atnest vēja brāzmas līdz 26 m/s.

Trešdien ap plkst.17 Rīgas ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz 24 metriem sekundē (m/s), savukārt pilsētas centrā to spēks sasniedzis 20 m/s, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Ūdens līmenis Rīgā pakāpies 80 centimetru virs vidējā rādītāja un tuvākajās stundās pieaugs vēl par aptuveni 20 centimetriem. Plūdi nav gaidāmi.

Stipro vēja brāzmu dēļ no plkst.16 slēgta arī Rīgas osta, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Šabovica.

Viņa norādīja, ka patlaban ostas teritorijā vēja brāzmas sasniedz 20 līdz 28 metrus sekundē (m/s). Tas, cik ilgi osta būs slēgta, būs atkarīgs no laikapstākļiem.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Liepājas, Ventspils un Salacgrīvas ostā trešdienas pēcpusdienā vēja brāzmu spēks sasniedzis 27-29 m/s, bet Igaunijas piekrastē, tai skaitā Irbes jūras šaurumā, reģistrētas brāzmas līdz 30 m/s.

Visos Latvijas reģionos vējš lauž atsevišķus kokus, traucējot elektroapgādi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz trešdienas vakaram saņēmis 20 izsaukumus par spēcīgā vēja nolauztiem kokiem, aģentūru LETA informēja VUGD.

Visvairāk izsaukumu saņemti Rīgā un tās apkārtnē.

Kā liecina ieraksti sociālajos tīklos, tad arī Rīgā stiprā vēja laikā koki nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Šāds gadījums fiksēts, piemēram, Šmerļa ielā.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@dtp_latvia) on

Jau ziņots, ka arī nakts sākumā daudzviet saglabāsies stiprs vējš, gubu-lietus mākoņi vietām piekrastē vēl var atnest vēja brāzmas līdz 26 m/s. Nakts gaitā un ceturtdienas rītā vējš pierims, bet dienā atkal visā Latvijā rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 m/s.

Naktī brīžiem turpināsies lietus. Sākot no ziemeļiem, debesis skaidrosies, un ceturtdiena būs samērā saulaina, nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Minimālā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā būs +5..+11 grādu, piekrastē līdz +14 grādiem. Dienā saule gaisu sasildīs līdz +13..+16 grādiem.