Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Visās Rīgas apkaimēs uzstādīs novērošanas kameras; pirmās - Bolderājā

© F64

Pagājušogad Bolderājā tika uzbūvēts jauns policijas iecirknis, savukārt līdz šī gada beigām apkaimes ielās tiks uzstādītas 30 videonovērošanas kameras, līdzīgas kameras ar laiku plāno uzstādīt visās Rīgas apkaimēs, informē portāls "riga.lv".

Līdzīgas kameras ar laiku plāno uzstādīt visās Rīgas apkaimēs, vispirms Vecmīlgrāvī, Latgales priekšpilsētā un Ķengaragā.

Tās būs vienkāršas videonovērošanas kameras, tādas pašas, kā pilsētas centrā uzstādītās, norāda Rīgas pašvaldības policijas preses sekretārs Toms Sadovskis.

Kamerās notiekošo vēro Rīgas pašvaldības policijas Videonovērošanas centra darbinieki, kuri strādā septiņas dienas nedēļā, 24 stundas. Taču jaunās Bolderājas kameras vēros ne tikai Videonovērošanas centrā, bet arī pagājušajā gadā uzceltajā Bolderājas iecirknī.

Līdzīgas kameras ar laiku plāno uzstādīt visās Rīgas apkaimēs, vispirms Vecmīlgrāvī, Latgales priekšpilsētā un Ķengaragā. Kameras netiks izvietotas nejaušās vietās - to atrašanās vietas tiks noteiktas pēc rūpīgas analīzes - parasti vietās, kur ir visvairāk policijas izsaukumu.

Jāatzīmē, ka pašlaik pilsētas centrā uzstādītas 144 videonovērošanas kameras - Vecrīgā, Esplanādē, Grīziņkalnā, citos Rīgas dārzos un parkos. Tāpat kameras uzstādītas pie 22 Rīgas mācību iestādēm, taču atšķirībā no 144 pilsētas videonovērošanas kamerām, pie skolām notiekošais visu diennakti netiek novērots Videonovērošanas centrā. Skolās notiekošo kamerās novēro skolu apsargi. Nepieciešamības gadījumā, jo īpaši, ja notikusi ārkārtas situācija, policija var pieslēgties skolas videokamerām.

Starp citu, ja centra darbinieks uz ielas pamana aizdomīgu personu vai likumpārkāpumu, viņš manuāli var palielināt attēlu, sekot līdzi, kur dodas likumpārkāpējs, pārslēgties no vienas kameras uz citu.

Atgādina, ka pagājušogad Bolderājā tika uzbūvēts jauns policijas iecirknis, kurā strādā gan Valsts policijas, gan Rīgas pašvaldības policijas darbinieki. Videonovērošanas uzstādīšana būs nopietns solis, lai parūpētos par drošību šajā apkaimē.

Policijas iecirknis ir izvietots vienstāva ēkā ar kopējo platību 513 kvadrātmetri. Kopumā ēkā ir 40 telpas, no kurām lielākā daļa ir domātas policijas darbiniekiem, kā arī divas pagaidu aizturēšanas kameras, nopratināšanas un aizturēšanas telpa, kā arī katlu, servera un dušas telpas. Ēkā, ieskaitot darbiniekus, vienlaicīgi var atrasties 100 cilvēki.