Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pietavas ielas grausta īpašniekiem īpašums jāsakārto 10 dienu laikā

© f64

Rīgas dome šodien pieņēma lēmumu piespiedu kārtā sakārtot Peitavas ielas 7 graustu, tomēr nama īpašniekiem līdz 28.septembrim vēl tiek dots laiks ēku sakārtot pašiem.

Lēmums paredz, ka līdz 25.septembrim nams ir jānorobežo no iedzīvotājiem un ne vēlāk kā līdz 28.septembrim, atbilstoši sertificēta restauratora un sertificēta būvkonstruktora norādījumiem, jāuzsāk nama bīstamo konstrukciju demontāžas un nostiprināšanas vai konservācijas darbi.

Tāpat lēmums paredz nekavējoties, bet ne vēlāk kā gada laikā izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju grausta pilnīgai sakārtošanai, uzsākt remontdarbus un informēt par darbu izpildes grafiku arī pašvaldību.

Ja īpašnieks uzliktos pienākumus neveiks, pašvaldība namu sakārtos pati un iztērētos līdzekļus piedzīs no īpašniekiem.

Kā ziņots, 17.septembrī daļēji nobruka Peitavas ielas 7 nams. Ēkas īpašnieks kopš 2015.gada ir SIA "Peitavas 7" un uzņēmums pieder beļģu uzņēmējam Karimam Basilam.

Zemesgrāmatā pieejamā informācija liecina, ka pirms trim gadiem uzņēmējs īpašumu pārpircis no privātpersonas par 160 000 eiro.

Savukārt "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka SIA "Peitavas 7" saimniecisko darbību neveic un pērn tās zaudējumi bijuši 3 957 eiro.

Ēka jau kopš 2015.gada ir atzīta par A kategorijas graustu un tai ir piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme 3% apmērā. Pirms tam ēkai nodoklis piemērots nebija, bet kopš klasifikācijas piešķiršanas uzņēmējs ik gadu maksājot sodu 2597 eiro apmērā.