Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ameriks velobraucējiem Brīvības ielas vietā iesaka izmantot Barona ielu

© f64

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) velobraucējiem, kurus neapmierina veloinfrastruktūras trūkums Brīvības ielas sākumposmā, iesaka tās vietā izmantot netālo Barona ielu.

Ameriks intervijā LTV "Rīta panorāmai" skaidroja, ka Brīvības iela ir satiksmes artērija, kurai pašlaik nav alternatīvu, kamēr netiks radītas alternatīvas iespējas iebraukt pilsētas centrā, piemēram, Daugavas Ziemeļu šķērsojums un ar to saistīta ielu sistēma.

Vērtējot Rīgas ielu remontdarbu kvalitāti, Ameriks atzina, ka defekti ir, bet tie esot normas robežās, turklāt tos sedzot darbu trīs gadu garantija. Kopumā remontdarbu sezona šogad esot vērtējama kā ļoti laba, jo ir lieliski laika apstākļi darbu veikšanai.

Savukārt runājot par Skanstes ielas rajona attīstīšanu, kur ieceru īstenošanai nepieciešams iegūt zemes, kas saistītas ar bijušo maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu, nekustamo īpašumu uzņēmēju Gintu Lazdiņu un "Latvijas Autoceļu uzturētāja" bijušo valdes locekli Anastasiju Udalovu, Ameriks atzina, ka pašlaik ir grūti spriest, vai iecere izdosies, jo prokuratūra ir liegusi daļu darījumu.

Ameriks domā, ka alternatīva versija būtu nepieciešamās zemes iegūt ar Saeimas lēmumu par piespiedu atsavināšanu.