Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Simtgades birojs neapmierināts par Vanšu tilta pussabrukušo kāpņu piesegšanu ar svētku simboliku

© f64

Latvijas valsts simtgades birojs ir neapmierināts, ka sliktajā stāvoklī esošās Vanšu tilta kāpnes ir piesegtas ar simtgades simboliku, turklāt tas ar biroju nav saskaņots, trešdien vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".

Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta skaidroja, ka šobrīd notiek sarunas ar apsaimniekotāju SIA "Rīgas tilti", lai situāciju atrisinātu. Viņa uzsvēra, ka simbolikas izmantošana bija jāsaskaņo ar biroju. "Skatāmies, kā varam to atrisināt," stāstīja Pavļuta.

Viņa uzskata, ka simtgades piederības zīme uz tilta kāpnēm tagadējā izpildījumā nedrīkst palikt.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola norādīja, ka tilta kāpnes piesegtas, lai vasarā notikušo svinību laikā tās nebūtu redzamas. Izvēloties starp zaļo celtniecības sietu vai simtgades simboliem, departamentā nolemts, ka labāk izmantot pievilcīgās simtgades zīmes.

"Kāpnes nav redzamas, jo ir aizklātas. Likās labāk tās aizklāt ar estētiski glītu [simtgades simboliku], nevis ar zaļo celtniecības sietu," skaidroja Ahuna-Ozola.

Simtgades piederības zīmi, to iepriekš saskaņojot, var izmantot pasākumos vai attēlot uz precēm un suvenīriem, kas popularizē Latviju. Tikmēr birojs neļauj simboliku izmantot, piemēram, uz alkoholiskiem dzērieniem vai higiēnas precēm.

Kā ziņots, martā Vanšu tiltam Rīgā daļēji nobruka ar vienām kāpnēm saistītās konstrukcijas. Konstrukcijas nobruka pie kāpnēm, kas no Vanšu tilta ved lejā uz 11.novembra krastmalu.

Lai novērstu negadījumus Vanšu tilta ekspluatācijā, martā tika lemts slēgt tilta kāpnes Daugavas labajā pusē, vienlaikus daļēji ierobežojot arī gājēju plūsmu zem Vanšu tilta, 11.novembra krastmalā.

Būvniecības valsts kontroles birojs toreiz norādīja, ka Vanšu tilta daļēji nobrukušo kāpņu, kā arī kāpņu, kas atrodas krastmalas pusē, turpmāka ekspluatācija nav pieļaujama.