Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas būvvalde akceptējusi trolejbusa taranētā veikala "Maxima" remontēšanu Ķengaragā

© f64

Rīgas būvvalde devusi akceptu mazumtirgotāja veikala "Maxima" konstrukciju nostiprināšanai Ķengaragā, Višķu ielā 14, kas nepieciešams pēc trolejbusa iebraukšanas veikala sienā, apstiprināja uzņēmuma "Maxima Latvija" pārstāve Liene Dupate-Ugule.

Viņa skaidroja, ka pēc negadījuma Rīgas būvvaldes darbinieki ir veikuši veikala ēkas novērtējumu un snieguši apstiprinājumu apzināt postījumus un nostiprināt veikala ēkas konstrukcijas pēc ceļu satiksmes negadījuma.

Pašlaik šis veikals uz nenoteiktu laiku ir slēgts, un tā atvēršana notiks pēc uzņēmuma pārstāvju paziņojuma.

Kā ziņots, Ķengaragā piektdienas vakarā notika divu trolejbusu sadursme, kuras rezultātā viens no trolejbusiem iebrauca "Maxima" veikala sienā, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Negadījums notika Višķu ielā 14. Trolejbuss ietriecās veikala sienā, tāpēc no ēkas tika evakuēti cilvēki, lai speciālisti pārliecinātos par celtnes drošu lietošanu.

Dupate-Ugule iepriekš sacīja, ka negadījumā "Maxima" veikalam bojāta siena un iekaramie griesti. Pēc sākotnējās informācijas, neviens no veikala darbiniekiem un apmeklētājiem nav cietis. Ēka plkst.16.30 tika nekavējoties evakuēta.

Rīgas sabiedriskā transporta nodrošinātāja "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis sacīja, ka šāda tipa negadījums ir neparasts, tāpēc veiks tehnisko ekspertīzi pašam transporta līdzeklim un prasīs sniegt vadītāja liecību. Negadījuma izmeklēšanā iesaistīta arī Valsts policija. Zaķis piebilda, ka tiks veikta arī iekšējā izmeklēšana, lai saprastu, kāpēc šāda sadursme notikusi.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, ceļu satiksmes negadījumā cieta sienā iebraukušā trolejbusa vadītājs, kurš slimnīcā tika nogādāts apmierinošā stāvokli.