Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Indīgo zirnekļu viltus ziņas izplatītājam nākas šķirties no ievērojamas naudas summas

© nra.lv

Viltus ziņu izpaltītājs, kurš galvaspilsētas sabiedriskā transporta pieturās izlīmēja plakātus, kuros brīdināja par indīgiem zirnekļiem, atlīdzinājis vides reklāmu uzņēmumam "JCDecaux Latvija" radītos zaudējumus, vēsta portāls TVNET.

Kopumā iniciatoram bija jāšķiras no vairāk nekā diviem tūkstošiem eiro

Portāls Valsts policijā noskaidrojis, ka plakātu izlīmētājs vides reklāmas uzņēmumam sedzis zaudējumus, tāpēc uzņēmums iesniegumu ir atsaucis un līdz ar to policija kriminālprocesu nesāks. JCDecaux Latvija" direktore Jeļena Brokāne TVNET apliecināja, ka viens plakāts izlīmētājam izmaksājis 50 eiro. Kopumā iniciatoram bija jāšķiras no vairāk nekā diviem tūkstošiem eiro.

Kā iepriekš ziņots, 30. jūlija rītā rīdziniekus un pilsētas viesus pārsteidza sabiedriskā transporta pieturās izlīmētie plakāti, kuri brīdināja par indīgiem zirnekļiem, kuri it kā parādījušies Rīgas parkos. Tāpat viltus informācija aicināja ziņot valsts iestādēm un glābšanas dienestam, ja zirnekļi ir pamanīti. Tas savukārt traucējis glābšanas dienestu darbu, kā arī vairākus satrauktus zvanus saņēmusi Veselības inspekcija.

Vēlāk izrādījās, ka notikušais ir mākslinieka SOME1 idejas realizācija, par ko viņš uzņēmies atbildību.