Šodien folkloras kopas Bastejkalnā ielīgos Jāņus

Šodien Rīgā, Bastejkalnā, notiks Jāņu ielīgošanas pasākums, kurā piedalīsies dažādas folkloras kopas.

Jāņu ielīgošana Bastejkalnā notiks no plkst.19 līdz 22, piedaloties Rīgas folkloras kopām "Budēļi", "Berendejka", "Dandari", "Grodi", "Iļjinskaja Pjatņica", "Krulla", "Maskačkas spēlmaņi", "Skandinieki", "Rija", "Vilkači", kā arī piedalīsies Mālpils un Katlakalna folkloras kopas.

Jāņu ielīgošanas pasākumā piedalīsies arī zemnieku saimniecības "Jaunsalnieki" un "Ragāres", tautas daiļamatu un lietišķās mākslas meistari.

Latvijas Folkloras biedrība Bastejkalnā aicina pulcēties visus, kas vēlas godam sagaidīt Jāņa atnākšanu ar vērienīgu ielīgošanu un tradīciju meistarklasi. Kopā ar tradīciju prasmju zinātājiem un folkloras kopām no Rīgas un novadiem pasākumā varēs dalīties pieredzē, kā iekārtot Jāņa kalnu, salikt ugunskuru, pagatavot plostiņus, lāpas, ugunsratus, nopīt vainagus, apdziedāt pretējās puses līgotājus un veikt Jāņu rituālus.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais