Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vecrīgā būs neparasts objekts, kas "ļaus iejusties sprostos turētu dējējvistu lomā"

Šodien no plkst.13 līdz 15 Vecrīgā, pie Kaļķu un Vaļņu ielas krustojuma, tiks atklāta mākslas instalācija un dzīvnieku aizstāvības akcija "Nr.3", kas apmeklētājiem "ļaus iejusties sprostos turētu dējējvistu lomā", informē biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāve Alise Miļūna.

Biedrība apgalvo, ka Eiropas Savienībā vairāk nekā 50% dējējvistu esot atbrīvotas no sprostiem, taču "Latvijas uzņēmumi ievērojami atpaliek".

Pēc Miļūnas paustā, akcijas mērķis ir informēt sabiedrību par industriālās lopkopības metodi, kas Latvijā tiek izmantota vairāk nekā 90% olu ražošanā - vistu turēšanu sprostos. Dējējvistu turēšanas apstākļus norādot pirmais cipars olu marķējumā: "0" nozīmē bioloģisko saimniecību, "1" - brīvās turēšanas apstākļus, "2" - turēšanu kūtī, savukārt sprostu apzīmē numurs "3".

Biedrība apgalvo, ka Eiropas Savienībā vairāk nekā 50% dējējvistu esot atbrīvotas no sprostiem, taču "Latvijas uzņēmumi ievērojami atpaliek".

"Dzīvnieku brīvība" ir dzīvnieku aizstāvības organizācija, kas dibināta 2012.gadā. Biedrība informē sabiedrību par dzīvnieku aizstāvības jautājumiem, rīko ikgadējo pasākumu "Vegānfestivāls", ir iniciējusi valsts aizliegumu izmantot cirkā savvaļas dzīvniekus un dējējvistu labturības politikas ieviešanu vairākos Latvijas uzņēmumos.