Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lūk, viss, kas notiks Rīgas svētku noslēdzošajā dienā

© F64

Rīgas svētku noslēdzošajā dienā apmeklētājiem būs iespēja vērot 4.Baltijas bundzinieku samitu, apmeklēt "Piena svētkus", vairākus koncertus, kā arī vērot ielu cirku, gleznot plenērā un iepirkties tirdziņos.

Arī šodien sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Viens no vērienīgākajiem noslēdzošās svētku dienas pasākumiem - 4.Baltijas bundzinieku samits, kurā piedalīsies 300 bundzinieki,- no plkst.12 līdz plkst.21.30 notiks 11.novembra krastmalā. Dienas gaitā gaidāmas bundzinieku sacensības "Bungu ringā", Bungu skolas bērnu grupu priekšnesumi, kā arī sitaminstrumentu aktivitātes skatītājiem.

Dienas garumā apmeklētājus izklaidēs grupas "The Clicks JR" priekšnesumi, kā arī bundzinieka Igora Falecka no Polijas priekšnesumi un grupas "Kanisaifa" perkusiju spēle. No plkst.14 līdz plkst.14.30 muzikālus priekšnesumus krastmalā sniegs bundzinieku grupa "Tago" no Korejas.

Vakars noslēgsies ar "Lielo bundzinieku šovu", kurš sāksies plkst.20 un kur vienkopus sitaminstrumentālisti muzicēs kopā ar populāriem mūziķiem.

Līdztekus samita aktivitātēm svētku apmeklētāji no plkst.12 līdz plkst.15.50 krastmalā varēs vērot Prāgas ielu teātra "V.O.S.A. Theatre" uzstāšanos, ko papildinās maršējošie bundzinieki "Drumline Latvia" ar savu šovu.

No plkst.12 līdz pat pusnaktij K.K. fon Stricka Villā un tās apkārtnēs notiks "Piena svētki", kuru pasākuma programma sastāvēs no četriem blokiem - mūzikas, teātra izrādēm bērniem un pieaugušajiem, laikmetīgā cirka izrādēm un dizaina tirdziņa ar meistardarbnīcām.

Svētdien dažādās pilsētas apkaimēs notiks arī vairāki koncerti. Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz plkst.18 turpināsies pasākums "Sapņu dārzs. Rīgas Latviešu biedrībai - 150", kas apmeklētājiem piedāvās vairākus koncertus, radošas aktivitātes, deju un modes skates, kā arī citas izklaides.

No plkst.12 līdz plkst.17 koncertciklā "Dziesmu tilts" uz "Origo Summer Stage" skatuves apmeklētājiem būs iespēja redzēt pašmāju mūziķu uzstāšanos, kā arī Čīles folkgrupas "Montemar" un vairāku igauņu grupu priekšnesumus.

Koncertciklā "Muzikālas ainas iz senās Rīgas", kurš no plkst.13 līdz plkst.18 notiks Rīgas Svētā Pētera baznīcā, interesenti varēs baudīt 17.gadsimta un 18.gadsimta mūziku, bet kinoteātrī "K. Suns" pēc starptautiskās bērnu un jauniešu īsfilmu programmas varēs dzirdēt Andra Indāna elektroniskās mūzikas kino koncertu, kurā tiks prezentētas neatkarīgās Latvijas un padomju laika kino hronikas.

No plkst.14 līdz plkst.22 Dzegužkalnā apmeklētāji varēs baudīt latviešu teātra klasikas jauniestudējumus ar populāru aktieru dalību, kā arī vakara noslēgumā piedalīties zaļumballē.

Reformācijas laukumā no plkst.12 līdz plkst.18 būs iespēja apmeklēt "viduslaiku Tallinas tirgu", savukārt Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejā līdz plkst.18 būs iespēja skatīt kino materiālus par Rīgu laika posmā no 1917. līdz 1930.gadam.

Kultūrtelpās "Strops", kas atrodas Ķengaragā un Ziepniekkalnā, no plkst.12 līdz 16 notiks plenēri, kas interesentiem ļaus piedalīties zīmējumu un gleznojumu radīšanā profesionālu mākslinieku vadībā.

Rīgas svētku trešajā dienā notiks arī vairākas sporta sacensības - Ķīpsalā notiks starptautiskais florbola turnīrs "Unihoc Riga Cup 2018", Lucavsalā - sacensības pludmales volejbolā, bet pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas - airēšanas svētki "Nāc un airē!".

Plkst.19 Arēnā Rīga sāksies Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle volejbolā "Gadsimta cīņa - Latvija : Igaunija", bet laukumā pie Rīgas Kongresu nama līdz plkst.15 turpināsies basketbola Krastu mačs.

Arī šodien sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.