Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Iedzīvotāji aktīvi izmanto Rīgas svētku piedāvātās iespējas

© f64

Rīgas iedzīvotāji un viesi aktīvi izmanto pilsētas svētku piedāvātās iespējas, arī vērojot koncertus un abu krastu komandu basketbola maču.

Atbilstoši savām interesēm cilvēki ir pulcējušies katrs savā koncerta vietā. 11.novembra krastmalā ir iespēja baudīt latviešu tradicionālās dziesmas, savukārt lielākoties vecāka gada gājuma iedzīvotāji, bet ne tikai, izmanto iespēju klausīties latgaļu tautas ansambļu daiļradi Jēkaba laukumā.

Daļa jauniešu ļāvās brīvākām dejām pie skatuves blakus Kongresa namam, kur ir klausāms mūsdienu mūzikas grupu izpildījums. Kongresu nama otrā pusē, virzienā uz Bastejkalnu norisinās Daugavas abu krastu komandu 24 stundu mačs, kura pašā sākumā starpība starp abām pusēm bija tikai daži punkti. Lielākā daļa sēdvietu šajā vietā jau bija aizņemtas un kopējais skatītāju loks bija vēl lielāks.

Rīdzinieki un pilsētas viesi tāpat izmanto iespēju iegādāties vai aplūkot tirgotāju piedāvātos pārtikas produktus, dažādus mākslas darbu, kā arī saimniecībai un sadzīvei noderīgas lietas.

Saistībā ar svētkiem iedzīvotāju plūsma Vecrīgā un pilsētas centrā ir lielāka, nekā citkārt, un cilvēkus no svētku baudīšanas nav atturējis nedz īslaicīgais lietus, nedz dažbrīd pārāk cieši karsējošā saule.

Kā ziņots, mediķiem un pašvaldības policijai svētki aizrit mierīgi un īpaši starpgadījumi neesot novēroti.

Rīgas svētku otrajā dienā sestdien rīdzinieki un pilsētas viesi varēs klausīties lielkoncertu "Labvakar, Rīga! Labvakar, Latvija!", skatīties svētku uguņošanu, kā arī visas dienas garumā baudīt mūziķu un cirka mākslinieku priekšnesumus.

Salūts ap plkst.23, kā ierasts, notiks 11.novembra krastmalā.