Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas svētkos – arī Poniju skaistumkonkurss

© F64

Šogad Rīgas svētku laikā savu 150. gadadienu atzīmē Rīgas Latviešu biedrība, tāpēc plaša pasākumu programma risināsies Vērmanes dārzā, ļaujot svētku apmeklētājiem iejusties pat divus gadsimtus senā pagātnē. Tāpat kā Rīgas svētku programma ir izveidota trim dienām, arī Rīgas Latviešu biedrība savus viesus uzņems trīs dienas. Jau šovakar, 17. augustā, pulksten 20 Vērmanītī būs iespēja baudīt Rīgas svētku ieskaņas koncertu Laikmets un mūzika. 

Pilsētas centrs allaž ir piepildīts ar izklaides pasākumiem, bet pilsētas svētku laikā būs ko redzēt un darīt arī ārpus centra. Grīziņkalnā piektdienas vakarā no pulksten 19 varēs baudīt Imanta Kalniņa mūziku. Grīziņkalns ir komponista bērnības vieta. Viņa dziesmas dziedās Austrasbērni, bet īpašie viesi būs Ainars Mielavs un Aigars Voitišķis.

Kultūras pils Ziemeļblāzma apmeklētāji svētku dienās varēs apskatīt 10. starptautiskā tekstilmozaīkas festivāla Rīgas tekstilmozaīkas 2018 darbus. Šogad festivāla tematika saistīta ar Latvijas simtgades svinībām.

Uzvaras parkā svētku apmeklētāji aicināti uz pasākumu Latvijas zirgi senāk un tagad. Zirgošanās 18. augustā sāksies pulksten 12, un pirmo reizi Latvijā notiks arī Poniju skaistumkonkurss. To nu nevar laist garām neredzētu.

Dzegužkalnā svētdien pulksten 14 sāksies ugunīga zaļumballe. Vispirms skatītāji varēs izpriecāties par Rūdolfa Blaumaņa lugas No saldenās pudeles iestudējumu, bet pēc tam līdz vēlam vakaram dancot uz nebēdu.

Pie Māras dīķa notiks romantisks pasākums Māras ezera balss (18. augustā, sākums pulksten 16). Koncertprogramma izskanēs uz skatuves, kas novietota Māras dīķī. Savukārt mobilajās kultūrtelpās Strops Ziepniekkalnā un Ķengaragā varēs darboties vasaras plenērā, bet K. K. fon Stricka villā un tās apkārtnē -piedalīties Piena svētkos.

Nevar nepieminēt kādu neparastu priekšnesumu Rīgas centrā. Svētdien, 19. augustā, no pulksten 12 11. novembra krastmalā norisināsies 4. Baltijas bundzinieku samits, kas noslēgsies ar grandiozu bundzinieku šovu. Pulksten 14 tiek solīts izcils priekšnesums, ko demonstrēs bundzinieku grupa Tago no Korejas Republikas.