Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kāpēc par zviļņu izīrēšanu neizsniedz čeku?

© Aculiecinieces foto

«Vecāķu un Vakarbuļļu pludmalēs par pludmales zviļņu izīrēšanu netiek izsniegti ne čeki, ne kvītis! Vakarbuļļu pludmalē darbojas viens, bet Vecāķu pludmalē vairāki nomas punkti. Siltajā laikā tiek izīrēti simtiem zviļņu – valsts kasei garām aiziet liela nauda, jo nekādi nodokļi netiek maksāti. 

Īres cena vienam tādam zvilnim ir trīs eiro dienā. Ja zviļņi nedēļas nogales karstumā tiek straujāk izķerti, tad cena bezkaunīgi tiek pacelta jau līdz pieciem eiro. Un tā notiek jau vairākus gadus. Ir ziņots arī Valsts ieņēmumu dienestam, bet VID uz ziņojumiem nekādā veidā nereaģē.

Ar cieņu, Ieva»

Atbild Valsts ieņēmumu dienests:

«Ņemot vērā aprakstu, kuru piedāvā lasītāja, jāsecina, ka pakalpojumu sniedzējs nav pārkāpis likumu, taču pateicamies lasītājai par vērību!

Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumos Nr. 96, kas nosaka, kuros gadījumos un kā jālieto kases aparāti, ir vairāki izņēmumi, un aprakstītais gadījums atbilst vienam no tiem.

Ja pludmalē nomas punktā tiek sniegti tikai pakalpojumi (papildus netiek veikta preču tirdzniecība) un vidējie skaidrās naudas ieņēmumi mēnesī nepārsniedz sešas minimālās mēneša darba algas, iekasējot samaksu par pludmales zviļņu iznomāšanu, drīkst nelietot kases aparātu un par sniegtajiem pakalpojumiem izsniegt reģistrētu kvīti pēc pircēja pieprasījuma.

Nodokļu normatīvie akti nereglamentē pakalpojuma cenu noteikšanas principu, tāpēc šo jautājumu varētu komentēt pats uzņēmējs.

Papildus norādām, ka VID jebkuru saņemto informāciju par iespējamiem pārkāpumiem saimnieciskajā darbībā izvērtē kopsakarībā ar jau uzkrāto informāciju par konkrēto nodokļu maksātāju saistībā ar iespējamiem nodokļu nemaksāšanas riskiem un, ja nepieciešams, veic atbilstošus nodokļu administrēšanas pasākumus.