Ielu remonti pilsētas centrā nekavējas

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Dziesmu un deju svētku dēļ uz laiku tika apturēti ielu remonti Rīgā, bet būtisku kavējumu tas nav radījis – būvniekiem jāpabeidz pilsētas centra ielu remonts līdz septembrim, Neatkarīgā noskaidroja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Gan Merķeļa, gan Brīvības ielā darbu veicējiem dots termiņš līdz 31. augustam. Pašlaik nekas neliecina, ka būvnieki varētu termiņu kavēt. Kalpaka bulvārī ielas seguma atjaunošanas dēļ satiksme šovasar bijusi ierobežota nevis visu laiku, bet periodiski. Transportlīdzekļu satiksme Kalpaka bulvāra posmā no Brīvības bulvāra līdz Krišjāņa Valdemāra ielai tiks ierobežota vēl tikai līdz 12. augustam. Satiksmes joslas tiek slēgtas pārmaiņus

Par nedēļu ir pagarināti transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumi uz Dienvidu tilta uzbrauktuves no Krasta ielas Pļavnieku virzienā.

Tur būvdarbus bija plānots pabeigt 31. jūlijā, bet tagad pašvaldībā informē, ka darbi jāpabeidz līdz 7. augustam.

Šovasar Rīgā ielu remonti notiek Brīvības, Krasta, Merķeļa ielā, Kalpaka bulvārī, Lucavsalā un Daugavas stadiona apkaimē. Ielas netiek pārbūvētas, kas nozīmētu daudz ilgāku darbu veikšanas laiku, un tas būtu dārgāk. Ielu seguma atjaunošanas laikā brauktuvei vai ietvēm tiek ieklāts jauns segums, atjaunotas brauktuves apmales, regulētas komunikāciju aku lūkas un uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju un nemainot inženierkomunikāciju novietojumu - luksofori, elektrības sadales kastes, apgaismes balsti u.c.



Latvijā

Pērn Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) Latvijai apsvērumu sniegšanai kopumā nosūtīja 19 lietas, kas ir par divām lietām vairāk nekā 2022.gadā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma par Latvijas pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās darbu 2023.gadā, kas pieejams Tiesību aktu portālā.