Piebraucamo ceļu remontus var pasteidzināt

ZIŅOT. Ja pagalmā bedres kļuvušas bīstami dziļas, par tām jāinformē sava izpilddirekcija © F64

Regulāri un plānveida iekškvartālu piebraucamo ceļu remonti Rīgā sākās 2012. gadā. Tomēr mikrorajonu iedzīvotājiem ne vienmēr ir saprotams, kādā secībā piebraucamos ceļus remontē un kā viņi paši var sekmēt sava pagalma vai pie mājas piekļūstamā ceļa salabošanu.

Pašvaldība par saviem līdzekļiem remontē tikai tos ceļus, kuri atrodas pašvaldības pārvaldībā, par privāta ceļa vai ietves remontu atbild to īpašnieks, taču var lūgt atbalstu pašvaldībai. Tad vajadzēs saņemt dzīvokļu īpašnieku piekrišanu. Rīdzinieki izpilddirekcijā var noskaidrot, kurus iekšpagalmus un piebraucamos ceļus plānots labot, kā arī izteikt ierosinājumus par vēlamajiem remontiem. Ja iedzīvotāji nevar sagaidīt, kad viņu pagalma piebraucamais ceļš tiks remontēts, viņi ar lūgumu var vērsties pie pārvaldnieka vai savā izpilddirekcijā un pamatot, kādēļ remonts nepieciešams. Bet, ja piebraucamais ceļš pie mājas ir vienās bedrēs, tad par to jāziņo sava rajona izpilddirekcijai. Pēc šādas informācijas saņemšanas speciālisti novērtēs brauktuves tehnisko stāvokli, drošību un, ja būs vajadzīgs, veiks avārijas remontu.

Pirmām kārtām tiek laboti piebraucamie ceļi mācību un medicīnas iestāžu tuvumā. Iedzīvotāju norādītās remontējamās vietas izvērtē izpilddirekcijās un prioritāri salabo viskritiskākajā stāvoklī esošās. Daudzas ielas un pagalmi Rīgā spēcīga lietus laikā applūst, bet iekškvartālu piebraucamo ceļu remonta programmā nav paredzēti līdzekļi lietus notekūdeņu kanalizācijas ierīkošanai. Tāpēc - ja ceļš applūda pirms remonta, tad tas turpinās pludot arī pēc tam.

Der zināt: ja pārvaldnieks ir aicinājis izteikt ierosinājumus par teritorijas labiekārtošanu, tad nevajag to ignorēt.

Tā ir iespēja informēt par to, ko uzskatāt par vajadzīgu veikt iekškvartālā. Ja pašvaldība ir aicinājusi privātu zemju īpašniekus izteikt viedokli par piebraucamā ceļa remontu, tad dzīvokļa īpašniekam tas ir jāizsaka, ja vien viņš nevēlas balstot «pret». Ja uz aptaujas anketu viņš neatbild, tad tiek uzskatīts, ka cilvēks automātiski ir nobalsojis pret remontu. Ja zeme nepieder dzīvokļu īpašniekiem (pieder pašvaldībai), tad aptauja nav nepieciešama.

Ja remontdarbi šajā vai nākamajā gadā nav plānoti, par to iespējamu iekļaušanu remontu plānos var uzzināt izpilddirekcijā:

• Rīgas Austrumu izpilddirekcija - Daugavpils iela 31, 67013500, ia@riga.lv;

• Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija - Eduarda Smiļģa iela 46, 67012283, ip@riga.lv;

• Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija - Rūpniecības iela 21, 67026602, iz@riga.lv.

***

INFORMĀCIJA PAR REMONTIEM

https://www.riga.lv/lv/ampnews/irzinamastopagalmuadreseskuras2018gadatiksveiktiremontdarbi?12614

• https://www.rigasaustrumi.lv/parpiebraucamocelusegumaatjaunosanasdarbiem/