Aizdomās par izšķērdēšanu atlaistais "RSK apdrošināšana AS" vadītājs kontrolēs Rīgas mikroautobusus

Bijušais "RSK apdrošināšana AS" (RSK) valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns ir iecelts par priekšnieku Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestā, kas nodarbojas ar maršruta mikroautobusu un vieglo taksometru kontroli galvaspilsētā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa, no Kontroles dienesta vadītāja amata atbrīvots Māris Rudzītis. Darba tiesiskās attiecības pārtrauktas, pusēm vienojoties.

Ar Gailānu darba līgums par Kontroles dienesta priekšnieka amata pienākumu izpildi noslēgts no 14.septembra. Darba līgumā viņam noteikts trīs mēnešu pārbaudes laiks.

Saskaņā ar dzīvesgājuma aprakstu (CV) Gailānam ir sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā un pieredze vadošā amatā, norādīja Prauliņa.

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu šā gada 23.aprīlī pašvaldībai piederošās RSK padome nolēma atlaist visu uzņēmuma valdi.

No amata tika atcelts RSK valdes priekšsēdētājs Gailāns, kā arī valdes locekļi Ineta Rezevska un Jānis Odiņš. Padome pamatoja šo lēmumu ar valdes locekļu rīcību, kas kaitējusi uzņēmuma finanšu stabilitātei, kā rezultātā valde zaudējusi uzticību.

Par iespējamo kukuļdošanu - 0,5 miljonu latu pārskaitīšanu brokerim RSK un SIA "Rīgas satiksme" darījumā - sākta pārbaude Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kā arī sākts kriminālprocess.

Kontroles dienesta uzdevumi ir kontrolēt sabiedriskā transporta pārvadājumus ar tramvajiem, trolejbusiem, autobusiem un uz komerciāliem principiem strādājošiem maršruta autobusiem, kontrolēt sabiedriskā transporta lietošanas noteikumu ievērošanu sadarbībā ar SIA "Rīgas satiksme" Kontroles dienestu, kontrolēt vieglo taksometru pārvadājumus un kontrolēt autokravu pārvadājumus.

Kontroles dienestā strādā 14 darbinieki. Darba dienās darbs notiek divās maiņās, bet sestdienās un svētdienās - vienā maiņā.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais