Trūcīgiem rīdziniekiem izsniedz veselības izziņas

Rīgas Sociālais dienests izsniedzis 8082 izziņas ārstniecības iestādēm veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai rīdziniekiem ar zemiem ienākumiem, Neatkarīgā uzzināja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Saskaņā ar veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību un ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtību personām ar zemiem ienākumiem ir tiesības uz atvieglojumiem veselības aprūpē.

Lai saņemtu šos atvieglojumus, pacientiem, dodoties pie ārsta, uz aptieku pēc valsts kompensējamajiem medikamentiem vai ārstējoties slimnīcā, jāuzrāda Rīgas Sociālā dienesta izsniegtā izziņas, kas apliecina attiecīgo personu tiesības saņemt veselības aprūpes pakalpojumus vai valsts kompensējamos medikamentus. Lēmumu par ģimenes vai personas ienākumu atbilstību noteiktajam ienākumu līmenim atvieglojumu saņemšanai veselības aprūpē pieņem Rīgas Sociālais dienests.

Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice atgādina, ka trūcīgām personām un tiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi ir līdz 120 latiem, nav jāmaksā pacientu iemaksa, līdzmaksājums (līdz 30 latiem) par vienā stacionēšanas reizē operāciju zālē veiktajām ķirurģiskajām operācijām, maksājumi par uzturēšanos ārstniecības iestāžu izveidotajās slimnīcu viesnīcās pa nakti, ja pa dienu ārstējas dienas stacionārā, kā arī pacienta līdzmaksājums par valsts kompensējamiem medikamentiem. Ja pacientam ir izrakstītas kompensējamo zāļu A sarakstā iekļautās nereferences zāles, tad pacients sedz starpību starp attiecīgās grupas nereferences un references zāļu aptiekas cenu.

Iedzīvotājiem, kuru ienākumi ir no 120 līdz 150 latiem, jāmaksā pacientu iemaksa 50 procentu apmērā, kā arī 50 procenti no līdzmaksājuma par vienā stacionēšanas reizē operāciju zālē veiktajām ķirurģiskajām operācijām, tas ir, ne vairāk kā 15 latu.

***

UZZIŅAI

- Papildu informāciju var iegūt, zvanot uz Veselības norēķinu centra bezmaksas informatīvo tālruni 80001234

- Par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem informāciju var iegūt, zvanot uz Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055

Avots: www.ld.riga.lv

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.