Vakarbuļļu pludmalē pacels Zilo karogu

Vakarbuļļu pludmalē 12.jūnijā plkst.12 tiks svinīgi pacelts Zilais karogs, informē Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija.

Pasākumā paredzētas viesu uzrunas, neliels koncerts, Latvijas Sarkanā Krusta un Glābšanas dienesta speciālistu paraugdemonstrējumi, izstāde, interesantas fotografēšanās iespēja un citas izdarības Neptūna pavadībā.

Zilo karogu kustība iestājas par tīras un sakoptas vides uzturēšanu pludmales zonās, kurām ir jābūt ievērotiem ap 29 kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitāte, vides izglītība un informācija, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī drošība un serviss.

Jau ziņots, ka starptautiskā žūrija šogad ekosertifikātu "Zilais karogs" piešķīrusi visām pieteiktajām 11 Latvijas peldvietām un divām jahtu ostām.

Kā aģentūru LETA informēja Vides izglītības fonda (VIF) ekosertifikācijas programmu vadītājs Jānis Ulme, pirmo reizi skatīšanai starptautiskajā žūrijā tika virzīti un atzinīgi novērtēti divi jauni pretendenti - Kuldīgas peldvieta "Mārtiņsala" un Jēkabpils pilsētas Radžu peldvieta.

Zilais karogs tiks pacelts Ventspils pilsētas peldvietā, Jūrmalas pilsētas Majoru un Jaunķemeru peldvietās, Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera peldvietā un peldvietā "Stropu vilnis", kempinga "Abragciems" peldvietā Engures novadā, Rīgas pilsētas Vakarbuļļu peldvietā un Liepājas pilsētas peldvietās "Dienvidrietumu pludmale" un "Pludmale pie stadiona".

Savukārt Liepājas jahtu centrs un jahtu piestātne "Pāvilosta Marina" ir vienīgās Latvijas jahtu ostas, kas varēs lepoties ar jahtu ostu Zilo karogu.