Uzzini, kur Rīgas centrā varēs redzēt Dziesmu svētku tiešraides!

© F64

Svētku dalībniekiem dziesmā un dejā vienojoties, XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki jau pilnā sparā pieskandina Rīgas ielas. Vietu skaits koncertos ir ierobežots un biļetes jau sen kā izpārdotas, taču rīdzinieki un pilsētas viesi simtgades Dziesmu un Deju svētku nozīmīgākos koncertus un pasākumus aicināti vērot tiešraidē galvaspilsētas centrā, kur laukumā pie Rīgas Kongresu nama, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, ierīkota OlyBet fanu telts ar 9 lielizmēra ekrāniem.

Dziesmu un Deju svētki OlyBet fanu teltī tiks atklāti jau šajā nedēļas nogalē.

Dziesmu un Deju svētki OlyBet fanu teltī tiks atklāti jau šajā nedēļas nogalē.

Sestdien, 30. jūnijā, skatītāji tiešraidē varēs vērot Koru Karu finālu (11.00 - 23.00), savukārt svētdien, 1. jūlijā, Virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanas koncertu (10.00 - 11.00), Garīgās mūzikas koncertu “ES esmu…” (12.00 - 13.30), kā arī Dziesmu un Deju svētku dalībnieku gājienu (14.00 - 16.30).

Tāpat 5. jūlijā ikviens aicināts skatīties Latviešu tautastērpu skati, kas no pulksten 19.00 līdz 21.00 tiks translēta no koncertzāles “Palladium”, kā arī pievienoties skatītāju pulkam, lai Rīgas centrā tiešraidē vērotu Dziesmu svētku kulmināciju - Noslēguma koncertu “Zvaigžņu ceļā” (20.00 - 00.00). Koncertu tiešraides tiks translētas uz deviņiem lielizmēra ekrāniem, pie kuriem būs iespējas pulcēties līdz pat 800 dziesmas un dejas mīļotājiem.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais