Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas balle jau trešo reizi Melngalvju namā

KLASISKĀ BALLE AR KLASISKU MŪZIKU. «Kas var būt skaistāks šajā Latvijas simtgades jubilejā par klasisku balli ar klasisko un džeza mūziku!» preses konferencē teica Rīgas balles patronese Natālija Tumševica-Ērgle © Rūta Kalmuka/F64

Rīgas balle kļūst par ikgadēju tradīciju. Šogad tā 8. septembrī Melngalvju namā notiks jau trešo reizi. Krāšņajā pasākumā būs gan debitantu uznāciens, gan bagātīga koncertprogramma, gan balles dejas, gan izmeklēts mielasts.

.«Kas var būt skaistāks šajā Latvijas simtgades jubilejā par klasisku balli ar klasisko un džeza mūziku!» preses konferencē teica Rīgas balles patronese Natālija Tumševica-Ērgle. Šis pasākums esot simtprocentīgs mūsu valsts produkts: gan komanda, gan atbalstītāji, gan mākslinieki ir no Latvijas. Tas savā veidā esot patriotisms, jo «gribam, lai dzimtenes vārds izskan plašāk un parāda Rīgu kā augsti kulturālu un attīstītu Eiropas valsts galvaspilsētu». Viņa uzsvēra, ka Rīgas balles rīkotāji ir par pārtikušu Latviju, bagātu kultūru, par talantīgu jauniešu un bērnu attīstību, par skaistām tradīcijām un ballēm.

Viesus arī šoreiz gaida bagāta koncertprogramma

Rīgas vicemērs Andris Ameriks pauda cerību, ka Rīgas balli izdosies noorganizēt vēl piesātinātāku, ņemot vērā īpašo jubilejas gadu. Viņš esot gandarīts, ka šo pasākumu izdevies iedibināt kā tradīciju un radīta vide un vieta, kur cilvēkiem tikties svētku atmosfērā.

Viesus arī šoreiz gaida bagāta koncertprogramma: Operetes teātra simfoniskā orķestra un džeza orķestra Mirage uzstāšanās, Latvijas Nacionālās operas un baleta solistu Elzes Leimanes un Artūra Sokolova un dziedātāju Sonoras Vaices un Naura Indzera priekšnesumi. Piedalīsies arī dejotāji Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka, TDA Dancis, kā arī citi jaunie mūziķi un mākslinieki, pastāstīja sarīkojuma mākslinieciskais vadītājs Vjačeslavs Višņakovs.

Balli, kā jau ierasts, atklās desmit debitantu pāru iznāciens. Dāmas baltās kleitās un kungi melnās frakās dejos atklāšanas polonēzi un Vīnes valsi. Debitantu pāri tiks īpaši atlasīti Latvijas lielākajās augstskolās, un viņus pusotru mēnesi sagatavos labākie dejotāji un sarīkojumu deju horeogrāfi. Starp citu, visi, kuri būs iegādājušies biļetes, varēs iziet šādus deju kursus. Jo balles pirmajā daļā būs jādejo lēnie valši un Vīnes valsis, vakara daļā - fokstrots, samba, rumba un citas modernās dejas. Pasākuma laikā ir jāievēro stingra ģērbšanās etiķete. Vīriešiem būs jāierodas melnā frakā, smokingā vai uzvalkā ar piemērotu tauriņu, bet dāmām jābūt garajās vakarkleitās.

Kā informē organizatori, Rīgas ballē arī šogad viesi varēs piedalīties loterijā, kurā savāktie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai.