Rīt čehu speciālisti no "Škodas" meklēs noslēpumaino tramvaja smirdētāju

Rīt Rīgā ieradīsies tramvaju ražotāja uzņēmuma "Škoda" speciālisti, kuri centīsies noskaidrot, kādēļ tā sācis smirdēt jaunais zemās grīdas tramvajs, kas šomēnes Rīgā sācis pārvadāt pasažierus.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis nra.lv informēja, ka pēc sākotnējās apskates smaka tiešām ir konstatēta, bet pagaidām nav zināms, kas to rada. Šobrīd ir arī skaidrs, ka tramvajs ir pilnīgā tehniskā kārtībā, un to nav vajadzības novietot depo. "Smakas cēloņi varētu būt visdažādākie, iespējams, sasilst kāda eļļa, kas rada smirdoņu. Interesanti, ka smaka te paliek spēcīgāka, te atkal vājinās," nra.lv atzina Zaķis. Viņš pauda cerību, ka rīt smakas izraisītājs tiks atrasts.

nra.lv jau ziņoja, ka jaunajā zemās grīdas tramvajā valda dīvaina smaka. "Ar prieku kāpu jaunajā tramvajā, bet pēkšņi sajutu, ka kaut kas smird, gandrīz kā pēc "bomžiem". Visu ceļu bija nepatīkami braukt, kaut gan tramvajs ir ērts un glīts," ziņu aģentūrai LETA sacīja sašutusī rīdziniece Lāsma.

Rīgā pirmais zemās grīdas tramvajs tika piegādāts marta beigās.

Pirmos 20 zemās grīdas tramvajus Rīgai par 52 miljoniem eiro (36,4 miljoniem latu) piegādās uzņēmums "Škoda Transportation s.r.o.".

Svarīgākais