Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Eiropas sociālisti pirmo reizi pulcējas Rīgā

PAR VEIKSMĪGĀM VĒLĒŠANĀM. Eiropas Sociālistu partijas prezidents Sergejs Staniševs (trešais no labās), Saskaņas līderis Nils Ušakovs un premjera kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis cer, ka sociālistiem Eiroparlamenta vēlēšanas būs veiksmīgas, bet Saskaņai – Saeimas © Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Saskaņa pirmo reizi Saeimas vēlēšanās startēs kā Eiropas Sociālistu partijas (ESP) biedrs. Un pirmo reizi ESP Prezidentūras sanāksme notika Austumeiropā – Rīgā. Dažādu aktuālu jautājumu vidū viens no svarīgākajiem bija – gatavošanās 2019. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

«Man ir liels prieks un gods, ka pirmo reizi ESP Prezidentūras sanāksme notiek Austrumeiropā - Rīgā, Saskaņas birojā Spīķeros. Te nav runa tikai par Saskaņu, bet par ļoti svarīgu atbalstu Latvijai un tās iedzīvotājiem. Lai mēs varētu kopīgiem spēkiem, izmantojot Eiropas sociālistu pieredzi, izveidot šeit pilnvērtīgu, sociāli atbildīgu valsti,» mediju pārstāvjiem sacīja Rīgas mērs un Saskaņas līderis Nils Ušakovs. Viņš norādīja: presē izskanējuši pārmetumi, ka kolēģi un draugi no Eiropas sociāldemokrātu ģimenes iejaucas Latvijas iekšpolitikā, sniedzot atbalstu Saskaņai pirms vēlēšanām. Viņš esot ļoti pateicīgs par šo procesu, jo tādā veidā ESP palīdz ne tik daudz Saskaņai, cik Latvijai - kļūt par labklājīgu valsti. Attiecībā uz Eiroparlamenta vēlēšanām - ESP tajās plānojot piedalīties ar vienu, kopēji izvirzītu, kandidātu. N. Ušakovs pauda cerību, ka šim spēkam izdosies uzvarēt Eiroparlamenta, bet Latvijā un Zviedrijā - šogad arī vietējā parlamenta vēlēšanās. Viņš informēja arī par Saskaņas ieceri kopā ar kolēģiem no Briseles, Parīzes un Milānas izveidot Eiropas sociāldemokrātu un sociālistu mēru tīklu. Tā esot laba liecība tam, ka Eiropas līmenī sociāldemokrātiskas vērtības un sociāli atbildīga politika tiek ļoti veiksmīgi realizēta pilsētās, kur mēri ir no kreisi orientētām partijām.

ESP prezidents Sergejs Staniševs apstiprināja, ka ESP atbalstīs savu dalībpartiju pirmsvēlēšanu kampaņā.

Viņš un pārējie biedri vēlētos redzēt Latviju kā sociāli ļoti progresīvu valsti, kas rūpējas par saviem iedzīvotājiem. Tiekoties ar N. Ušakovu un Saskaņas premjera kandidātu Vjačeslavu Dombrovski, akcentēts, ka ir ļoti svarīgi, lai sociāldemokrāti nonāktu pie varas ne tikai Rīgā, kuras iedzīvotāji jau trīs reizes balsojuši par Saskaņu, bet arī valstī. Viņš uzsvēra, ka ESP pārstāvji nāk no dažādām valstīm - Grieķijas, Spānijas un Portugāles, kuras valdībām nācies strādāt ļoti stingru Eiropas Savienības ierobežojumu un noteikumu grožos. Taču salīdzinājumā ar šīm zemēm Latvijas sociālās problēmas ir vēl smagākas - piemēram, daudziem ir niecīgi ienākumi, it īpaši pensionāriem. Viņš esot pārliecināts, ka, sociāldemokrātiem nākot pie varas, situācija uzlabosies.