Zemās grīdas tramvajā dīvaini smird

© Andrejs Terentjevs, f64

Jaunajā zemās grīdas tramvajā, kas šomēnes Rīgā sācis pārvadāt pasažierus, valda dīvaina smaka, aģentūru LETA informēja satrauktie iedzīvotāji.

"Ar prieku kāpu jaunajā tramvajā, bet pēkšņi sajutu, ka kaut kas smird, gandrīz kā pēc "bomžiem". Visu ceļu bija nepatīkami braukt, kaut gan tramvajs ir ērts un glīts," aģentūrai LETA sacīja sašutusī rīdziniece Lāsma.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis aģentūrai LETA apstiprināja, ka uzņēmuma darbinieki ir smaku konstatējuši un patlaban tiekot meklēti tās cēloņi.

"Tramvaja vadītāji ir smaku pamanījuši, un uzņēmums mēģina to identificēt," sacīja Zaķis, pieļaujot, ka dīvainais smārds varētu nākt no kāda mehānisma. "Tomēr nav konstatēts, ka smaka varētu apdraudēt pasažierus," piebilda "Rīgas satiksmes" pārstāvis.

Zaķis arī pastāstīja, ka patlaban jaunā tramvaja vadīšanu apgūst vairāki vadītāji, tādēļ transportlīdzekļa stiklā redzama zīme, kas norāda uz mācību braucieniem. "Tie ir pieredzējuši tramvaju vadītāji, kas mācās, jo jaunajam tramvajam ir lielas atšķirības no vecajiem. Trīs vadītāji jau ir apmācības beiguši, un patlaban mācās ceturtais."

Svarīgākais