Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pirmsavārijas stāvokļa dēļ Ūnijas ielā esošās sociālās mājas iedzīvotājus pārvietos uz citurieni

Ēkas pirmsavārijas stāvokļa dēļ, Rīgā, Ūnijas ielā 49, esošās sociālās mājas iedzīvotāji tiks pārvietoti uz citām telpām, lēmusi Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja.

Šajā ēkā divos stāvos atrodas 27 dzīvokļi, kurā dzīvo aptuveni 40 cilvēki. Katrā dzīvoklī ir divas istabas, gaitenis, tualete un dušas telpa. Katrā stāvā atrodas koplietošanas virtuve.

Pēc Mājokļu un vides departamenta pārstāvju paustā, būvfirmas SIA "Vertikāle" tehniskās apsekošanas atzinumā, kurš veikts jau pirms gada, norādīts, ka ārdurvju, iekšdurvju un logu tehniskais nolietojums ir 80%, bet ārējās apdares un arhitektūras detaļu, aukstā ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmas, karstā ūdens apgādes sistēmas, sanitārtehnisko iekārtu, ugunsdzēsības ūdensvada, automātiskās ugunsdzēsības sistēmas un dūmaizsardzības sistēmas nolietojums ir 70%. "Māja faktiski atrodoties pirmsavārijas stāvoklī un tās tālāka ekspluatācija var kļūt bīstama," teikts departamenta vēstulē komiteji.

Pēc cilvēku pārvietošanas, ēkai tiks izstrādāts pārbūves projekts un tā tiks atjaunota atbilstoši tehniskajām prasībām.

Kā informēja departamenta pārstāvji, kopumā dažādos reģistros Rīgā ir apzinātas 3407 ģimenes, kuras gaida rindā uz pašvaldības piešķirtām telpām dzīvošanai, taču telpu pašvaldībai trūkstot un, lai gan jaunas mājas celtas tiek, izvietošana notiek lēni.

Galējo lēmumu par iedzīvotāju pārvietošanu pieņems Rīgas dome.