Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā jaunieši pēc nozieguma veikšanas no policistiem mēģina noslēpties pļavā

© F64

6. jūnijā neilgi pirms pulksten 18.00 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Čiekurkalnā, kur vairāki jaunieši apzīmēja kādu betona sētu un siltumtrases caurules.

Izstaigājot pļavu, atrasti seši jaunieši. Divi no viņiem uzreiz atzinās, ka apzīmējuši objektus.

Kārtības sargi, ierodoties norādītajā adresē, pamanīja vairākus jauniešus. Blakus viņiem atradās maisi ar krāsu baloniņiem, krāsu vannīte un rullīši. Jaunieši, ieraugot policistus, ieskrēja blakus esošajā pļavā. Informācija nodota vēl vienai Rīgas pašvaldības policijas autopatruļai teritorijas apsekošanai.

Izstaigājot pļavu, atrasti seši jaunieši. Divi no viņiem uzreiz atzinās, ka apzīmējuši objektus. Jautājot par pārējiem jauniešiem, vainīgie atklāja, ka trīs mazgadīgie zēni tikai vērojuši krāsošanas procesu, bet pēc tam izdomājuši arī bēgt ar viņiem kopā. Abām personām rokas un apģērbs bija nosmērēts ar krāsu.

Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka pārkāpēji ir 24 un 27 gadus veci. Turklāt viens no viņiem jau iepriekš sodīts par kādas ēkas bojāšanu ar uzrakstiem.

Pārkāpēji nogādāti dežūrdaļā, kur veiktas arī alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpās. Testu laikā noskaidrots, ka viena no personām pārkāpumu veikusi alkohola reibumā.


Par bojāto īpašumu informēts AS “Rīgas Siltums” pārstāvis, kas par notikušo izteica vēlmi rakstīt iesniegumu Valsts policijā. Vienlaikus izņemti pārkāpuma izdarīšanas rīki. Lietas materiāli pārsūtīti Valsts policijai. Tāpat jāpiebilst, ka pie pārkāpējiem atrasta pierakstu klade, kurā bija dažādas skices, kuras tagad policija izvērtēs, salīdzinot ar dažādiem ķēpājumiem pilsētā.

Neatkarīgi no tā, vai šāda veida zīmējumi tiek uzskatīti par mākslu vai ne, jebkurus vizuālos attēlojumus uz dzīvojamām un sabiedriskām ēkām, saimnieciskām celtnēm, žogiem, citām būvēm un arhitektoniskiem elementiem ir iespējams saskaņot Rīgas pilsētas būvvaldē un ar būves īpašnieku. Ja būves apzīmēšana nav saskaņota, persona, kas to izdarījusi, ir saucama pie atbildības. Vienlaikus likumā paredzētajā kārtībā var prasīt no pārkāpēja arī kaitējuma atlīdzināšanu.