Liegums ņemt uz mēģinājumiem bērnus, spiež Dziesmusvētku dalībniekus sākt pašpalīdzības kustību

© F64 Photo Agency

Kā iepriekš ziņots, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku mēģinājumos dalībnieku bērni bez identifikācijas kartēm nevarēs atrasties. Vecāki sociālajos tīklos nākuši klajā ar savu ideju, kur varētu uzturēties bērni, kamēr vecākiem notiek mēģinājumi.

Organizatori pieņēmuši šādu lēmumu, jo dalībnieki mēģinājumu laikā nav spējīgi nepārtraukti uzraudzīt savus bērnus. Kā citi apstākļi tiek minēti infekcijas riski sakarā ar lielo dalībnieku skaitu, un pārkaršanas risku. Runājot par zīdaiņiem, svētku rīkotāji norāda, ka ir neiespējami nodrošināt zīdaiņiem nepieciešamos higiēniskos apstākļus un vecākiem nepieciešamo nemainīgo dienas grafiku.

Ar savu ideju sociālajos tīklos dalījušās māmiņas, kuras gatavas veidot bērnu mājas netālu no pasākuma norises vietām. "Visas mammas un tēti, kuru ģimenēm tā ir “problēma” un jāmeklē risinājums, droši rakstiet," aicina Liene.

Iepriekšējos svētkos rīkotāji nebija definējuši skaidru atļauju vai aizliegumu dalībniekiem uz mēģinājumiem ņemt līdzi savus bērnus, taču šis jautājums aktualizējies sakarā ar pirmo reizi Dziesmusvētkos ieviestajām identifikācijas kartēm