Atklās Padomju okupācijas upuru piemiņas vietas būvniecības darbu uzsākšanu

© F64 Photo Agency

Otrdien, 29.maijā, plkst.10.00 Latvijas Okupācijas muzejā, Strēlnieku laukumā, simboliski atklās Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla ansambļa būvniecības darbu uzsākšanu, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

Pasākumā, uz kuru aicināti arī mediji, klātienē piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis, Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels, Latvijas politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Ivars Kaļķis, kā arī viens no memoriāla mākslas objekta "Vēstures taktīla" autoriem, mākslinieks Kristaps Ģelzis.

Jāatgādina, ka Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla ansambli veidos pārbūvētais Latvijas Okupācijas muzejs, kura ēka tapusi vēl 1970.gadā, un tā jaunā piebūve "Nākotnes nams", kura pamatā ir arhitekta Gunāra Birkerta ideja, un vides mākslas piemiņas objekts "Vēstures taktīla".

Pasākuma dalībnieki tiks iepazīstināti ar Latvijas Okupācijas muzeja pārbūves un jaunās piebūves "Nākotnes nams" būvniecības turpmākajiem soļiem. Jau vēstīts, ka projekta ietvaros paredzēts izbūvēt jaunas, mūsdienīgas muzeja ekspozīcijas telpas ar telpiskiem, multimediāliem un interaktīviem objektiem.

"Šā gada jūlijā apritēs 25 gadi, kopš Latvijas Okupācijas muzejs pirmo reizi vēra durvis saviem apmeklētājiem, atgādinot un stāstot par sāpīgām latviešu tautas vēstures liecībām. Tāpēc man ir patiess prieks, ka muzeja jubilejas un Latvijas valsts jubilejas gadā "Valsts nekustamajiem īpašumiem" ir izdevies izdarīt vairāk nekā pēdējos desmit gados un beidzot no vārdiem būsim nonākuši pie darbiem," uzsvēra Neimanis.

Vienlaikus šajā pasākumā Ģelzis īsumā ieskicēs mākslas objekta "Vēstures taktīla" ideju. Savukārt VNĪ valdes priekšsēdētājs parakstīs līgumu ar SIA "Taktila" par minētā mākslas objekta būvprojekta izstrādi, mākslas objekta izgatavošanu, uzstādīšanu un projekta īstenošanas autoruzraudzību, būvuzraudzību, mākslas objekta pilnīgu izstrādi, uzstādīšanu, izgaismošanu un apskaņošanu.

VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus, kuri iekļauti programmā "100 adreses Latvijas simtgadei'', aptuveni 135 miljoni eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Svarīgākais