Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bērni rada oriģinālus dzeltenā e-talona dizainus, sākusies balsošana par labāko

ĶERAS PIE DARBA. Uz radošo darbošanos – zīmējumu radīšanu – bērni nebija jāskubina © Ģirts Ozoliņš/F64

Bērnu fantāzijas lidojumi ir plaši, bez robežām, tāpēc jau devīto gadu Rīgas satiksme (RS) uztic dzeltenā e-talona ietērpu veidot tieši viņiem. No šodienas RS mājaslapā www.rigassatiksme.lv sākas balsošana par tīkamāko darbiņu. Tas zīmējums, kas izpelnīsies vislielākās simpātijas, jau gada izskaņā rotās dzelteno e-talonu. Balsot var vienu reizi dienā no vienas IP adreses.

2018. gadu pavadot Rīgas satiksmes 15. jubilejas zīmē, tradicionālajā zīmējumu konkursā šoreiz piedalījās uzņēmuma darbinieku bērni.

Lai gūtu vēl pilnīgāku priekšstatu par savu vecāku darbavietu, vispirms bērniem 2. trolejbusa parkā notika ekskursija - tas ir vismodernākais trolejbusu parks Baltijā. Viņi viesojās gan narkologa kabinetā - vietā, kur RS vadītājiem iesākas katra darba diena, gan apskatījās, kā darbs rīt dispečera kabinetā. Tika iepazīta arī trolejbusu remontzona, kurā, starp citu, remontdarbi notiek ne tikai ar ierastajiem darba instrumentiem, bet daļa procesu tiek koordinēti caur datoru. Bērni apmeklēja arī trolejbusu mazgāšanas un sapošanas telpas. Parkā varēja apskatīt arī kādreizējos trolejbusus, kuru darba mūžs, pārvadājot pasažierus, ir noslēdzies. Tie tagad tiek izmantoti tikai mācību nolūkos, jauniem šoferiem apgūstot vajadzīgās prasmes un iemaņas.

Ģirts Ozoliņš/F64

Mazajiem ciemiņiem bija unikāla iespēja iejusties arī trolejbusa vadītāja ādā, proti, pasēdēt šofera sēdeklī. Šī iespēja netika laista garām, protams, to visu iemūžinot fotogrāfijās.

Savukārt pēc trolejbusa parka iepazīšanas bērniem sākās viesošanās atbildīgākā daļa - katram bija jārada zīmējums, kas dzeltenajam e-talonam piešķirtu jaunu izskatu. Uz šo radošo darbošanos bērni nebija jāskubina - citam zīmējuma aprises sāka veidoties jau pēc piecām minūtēm, bet tos, kuriem māksliniecisko dzirksti neizdevās uzšķilt uzreiz, uzmundrināja mākslinieks Jānis Anmanis, iedrošinot uz papīra likt vistrakākās un neiedomājamākās idejas - tieši šāda pieeja padarīs katru darbu unikālu.

KAS NEBIJIS. Mazajiem ciemiņiem bija unikāla iespēja iejusties arī trolejbusa vadītāja ādā, proti, pasēdēt šofera sēdeklī / Ģirts Ozoliņš/F64

Piemēram, 6. klases skolniece Kitija zīmēšanā roku ir piešāvusi - lai arī speciālus pulciņus neapmeklē, tomēr šī nodarbe viņai ir tīkama. RS konkursā viņa vēlējās apspēlēt ne tikai uzņēmuma jubileju, bet arī Latvijas simtgades tēmu.