Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā pacelti varavīksnes karogi; uzzini, kāpēc!

© F64

Lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju (IDAHOT), šodien Rīgā tiek pacelti varavīksnes karogi. Akcijā piedalās Amerikas savienoto valstu, Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Nīderlandes, Īrijas un Lielbritānijas vēstniecības Rīgā, kā arī Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Turklāt Zviedrijas vēstniecībā varavīksnes karogs plīvos līdz pat 11. jūnijam, kad noslēgsies Baltijas praids.

Tā ir diena, kad mēs aicinām sabiedrību pievērst uzmanību lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu (LGBTI) cilvēktiesībām, kas Latvijā tiek ļoti ierobežotas.

"Tā ir diena, kad mēs aicinām sabiedrību pievērst uzmanību lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu (LGBTI) cilvēktiesībām, kas Latvijā tiek ļoti ierobežotas,'' norāda LGBT un viņu draugu apvienības “Mozaīka'' valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

Jaunākie starptautiskās LGBTI organizācijas "ILGA-Europe" pētījuma dati ierindo Latviju pēdējā vietā LGBTI tiesību jomā Eiropas Savienībā. Kopumā Eiropā tikai dažās valstīs situācija ir sliktāka kā Latvijā. LGBTI cilvēki Latvijā savās tiesībās ir tikai par 5% vairāk aizsargāti kā Krievijā.

Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju dibināta 2004. gadā par godu dienai, kad 1990. gadā Pasaules veselības organizācija homoseksualitāti izslēdza no Starptautiskā slimību klasifikatora.