Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policista stundas cena par darbu publiskos pasākumos trīskāršojusies

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

"Lattelecom" Rīgas maratona, "Rīgas velomaratona" un skrējiena "We Run Riga" organizatori lūguši Rīgas domei līdzfinansējumu, lai segtu sadārdzinājušās Valsts policijas (VP) darbinieku pakalpojumu izmaksas, liecina trešdien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā sniegtā informācija.

Organizatori norāda, ka to rīcībā nav līdzekļu šādam neparedzētam izmaksu kāpumam, tāpēc lūdz domei līdzfinansējumu radušās starpības segšanai, kas ir gandrīz 25 000 eiro.

Kā norāda "Lattelecom" Rīgas maratona organizatori, pērn oktobrī pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredz, ka viena VP darbinieka stundas cena publiskos pasākumos ir 22,31 eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā iepriekš. Pērn šīs izmaksas bijušas 8,18 eiro stundā.

Ja aizvadītajā gadā izmaksas šo drošības pakalpojumu nodrošināšanai "Lattelecom" Rīgas maratona laikā bijušas aptuveni 12 494 eiro, tad šogad jau gandrīz 37 500 eiro. Organizatori norāda, ka to rīcībā nav līdzekļu šādam neparedzētam izmaksu kāpumam, tāpēc lūdz domei līdzfinansējumu radušās starpības segšanai, kas ir gandrīz 25 000 eiro.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Šī iemesla dēļ papildus finansējums nepieciešams arī "Rīgas velomaratona" un "We run Riga" organizatoriem. Viņiem šīs izmaksas pieaugušas vidēji par 5000 eiro katram.

Pasākumu rīkotāji lūguši Rīgas domei piešķirt līdzfinansējumu radušās starpības apmērā.

Naudas piešķiršanu šodien akceptēja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, taču galējo lēmumu pieņems Rīgas dome. Līdzekļus paredzēts piešķirt no Rīgas domes rezerves fonda.

Rīgas šī gada budžetā "Lattelecom" Rīgas maratona norisei ir rezervēts līdzfinansējums 39 840 eiro apmērā, riteņbraukšanas sacensībām "Rīgas velomaratons" - 21 343 eiro apmērā, bet "We Run Riga" pasākumam - 18 000 eiro apmērā.