Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vidzemes tirgus atjaunošanai meklē investoru

Lai atjaunotu Vidzemes tirgus pilnvērtīgu darbību Rīgas Centrāltirgus plāno piesaistīt investorus.

Tiklīdz Vidzemes tirgus teritorija pilnībā tiks iekļauta mūsu pamatkapitāla, mēs sāksim meklēt investoru, kurš būtu gatavs tur saimniekot.

Rīgas domes Pilsētas īpašumu komiteja šodien skatīja jautājumu par Vidzemes tirgus iekļaušanu Rīgas Centrāltirgus pamatkapitālā. Kā sēdē pauda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks, turpmākie uzņēmuma mērķi attiecībā uz Vidzemes tirgu ir saistīti ar tā darbības pilnvērtīgu atjaunošanu. Lai to īstenotu, uzņēmums plāno piesaistīt investorus. "Tiklīdz Vidzemes tirgus teritorija pilnībā tiks iekļauta mūsu pamatkapitāla, mēs sāksim meklēt investoru, kurš būtu gatavs tur saimniekot. Viņiem tiks piedāvāts ilgtermiņa nomas līgums, kurš būs ilgāks par 12 gadiem, kas investoriem arī būs zināma veida garantija," sacīja Druvinieks.

Viņš norādīja, ka tieši tādēļ vairāki investori ilgus gadus nav gribējuši šīs teritorijas attīstībā ieguldīt - jo centrāltirgus nespēja viņiem dot nekādas garantijas. "Viņi bija tādā kā apakšnomnieka lomā un likumsakarīgi, ka neviens lielus līdzekļus ieguldīt tur negribēja. Kļūstot par pilntiesīgiem tirgus saimniekiem, mēs varēsim dot viņiem garantiju, ka pēc gada viņi netiks patriekti," skaidroja priekšsēdis.

Viņš norādīja, ka, lai arī konkrēta attīstības vīzija izstrādāta vēl nav, Vidzemes tirgum noteikti tiks saglabāts tirgus statuss. Tāpat plānots, ka tur tiks izveidots sabiedriskais centrs.

Druvinieks skaidroja, ka Vidzemes tirgus pārņemšanu Centrāltirgus uzsācis jau pirms teju desmit gadiem. "Kopš deviņdesmitajiem gadiem vairāki īpašumi Vidzemes tirgus teritorijā piederēja trešajām personām un kopš 2010.gada norit tiesvedības, lai mēs šos īpašumus varētu pārņemt," skaidroja Druvinieks, norādot, ka galvenās problēmas sagādāja trīs lielu īpašumu atgūšana - gaļas paviljona, noliktavas un administratīvās ēkas, kā arī īpašuma, kur atrodas automazgātuve. Pēdējos īpašumus Centrāltirgus savā pārziņā pārņēmis vien šī gada aprīlī un tagad ir pilnībā gatavs visu tirgus teritoriju iekļaut savā pamatkapitālā, lai varētu uzsākt tā atjaunošanu.

Juridiski visus dokumentus īpašumu pārņemšanai plānots sakārtot līdz jūlija sākumam. Patlaban vienīgais apsaimniekotājs Vidzemes tirgū kopš 2015.gada ir SIA "Kaufmann Concepts".

Deputāti uzņēmuma vadītāju iztaujāja par to, cik ilgā termiņā plānots izstrādāt attīstības konceptu vai izsludināt metu konkursus vai kā citādi attīstīt situāciju. Druvinieks norādīja, ka konkrētus datumus, "kurus ierakstīt blociņā", viņš nosaukt negrib, taču visi darbi un sarunas tiks risinātas saprātīgos termiņos.

Tāpat deputāti interesējās, kāpēc investorus grib piesaistīt pats uzņēmums, nevis pašvaldība kā Āgenskalna tirgus gadījumā. Valdes vadītājs pauda, ka "divu dažādu ceļu iešana varētu būt labs risinājums, lai redzētu kā abi gadījumi attīstās." "Cik zinu tad arī uz Āgenskalna tirgus nomāšanu neviens rindā nestāvēja. Man šķiet, ka arī mūsu piedāvātais ceļš ir dzīvotspējīgs," teica Druvinieks.

Noslēgumā deputāti tomēr vienojās uzdot Centrāltirgum "pamatīgāk izstrādāt tirgus attīstības vīziju" un nolēma jautājuma skatīšanu pārcelt uz nākamo nedēļu - 22.maiju. Sēdes norise plānota Vidzemes tirgus teritorijā.