Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policija noliedz, ka aizrādījusi par valsts karoga lentītes nēsāšanu Uzvaras parkā

© Anita Vaivode, F64 Photo Agency

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) noliedz publiski izskanējušo informāciju, ka tās darbinieks 9.maijā kādam būtu aizrādījis par Latvijas karoga lentītes nēsāšanu Uzvaras parka tuvumā.

Kādreizējais Rīgas domes deputāts Valdis Gavars 9.maijā sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja, ka viņa ceļš mājup vedis gar Uzvaras parku. Viņam pie apģērba bijis piesprausts Latvijas karodziņš, par kuru pašvaldības policists esot aizrādījis, paužot, ka tas provocē cilvēkus uz ielas. Gavars piebildis, ka gājis pa pasākumam pretējo ielas pusi.

"Policisti nav aizrādījuši kungiem Latvijas karoga lentītes nēsāšanu"

RPP ceturtdienas vakarā paziņoja, ka "kāda vīrieša" izplatītā informācija tika uztverta nopietni un pārbaudīta, īpaši ņemot vērā faktu, ka pirms pasākuma RPP darbiniekiem tika atgādināts, ka publiskos pasākumos nav aizliegts lietot nevienas eksistējošas valsts karogu, un arī nevienā normatīvajā aktā nepastāv aizliegums nēsāt karoga lentīti.

Precizējot notikuma vietu un laiku, RPP noskaidrojusi, ka 9.maija vakarā pie diviem policijas darbiniekiem piegājuši divi vīrieši, kuri policistiem norādījuši uz, viņuprāt, nelikumīgu ziedu tirdzniecību, kā arī pārmetuši, ka policija šajā saistībā neko nedara. RPP darbinieki atbildējuši, ka norādītie ziedu tirgotāji jau esot pārbaudīti un tiem ir atļauja tirgoties.

Ekrānšāviņš/Facebook

Abi vīrieši turpinājuši paust savu neapmierinātību un vēlāk devušies pasākuma norises virzienā. "Policisti nav aizrādījuši kungiem Latvijas karoga lentītes nēsāšanu," apgalvo RPP, piebilstot, ka gan pasākuma norises vietā, gan tās apkārtnē arī citi cilvēki brīvi pastaigājās gan ar Latvijas karogiem, gan karogu lentītēm pie apģērba, tādēļ arī nav pamata uzskatīt, ka policisti kādam aizrādītu par karoga lentītes nēsāšanu.

Kā ziņots, 9.maijā Uzvaras parkā un tā apkārtnē tradicionāli norisinājās dažādi pasākumi par godu Padomju Savienības Sarkanās armijas uzvarai pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Padomju laikos šajā datumā tika svinēta "Uzvaras diena". Kā jau ierasts, pasākumos Uzvaras pieminekļa apkārtnē piedalījās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.