9.maija atbalstītāji rīkos pasākumu "Nemirstīgais pulks Rīgā"

© F64

Atzīmējot Otrā pasaules kara beigas un Uzvaras dienu, šī gada 9.maijā notiks ģimenes atmiņas pasākums "Nemirstīgais pulks Rīgā", informē Elizabete Krivcova.

Šogad ir mainīts gājiena maršruts. Plkst. 15:00 parka zonā iepretim viesnīcai Maritim - A.Grīna bulvāra un Raņķa dambja krustojumā sāksies svinīga sapulce un koncerts. Plkst.16:00 sāksies kolonnas veidošana un gājiena kustība pie Uzvaras pieminekļa pēc saskaņotā maršruta.

Gājiena organizatori atgādina, ka akcijas mērķis ir ģimenes atmiņas saglabāšana. Dalībnieki nes savu tuvinieku portretus, kas cīnījās pret nacismu Otrā pasaules kara laikā. Gājiena ietvaros nav pieļaujama nekādas korporatīvas vai politiskas simbolikas, tai skaitā jebkādu valstu karogu izmantošana. Ar gājiena noteikumiem var iepazīties vietnē polk.lv.

9.maijā plkst. 10:00 akcijas "Nemirstīgais pulks Rīgā" organizatori un dalībnieki, godinot Otrā pasaules karā kritušo atmiņu, piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Uzvaras pieminekļa.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais