Neierobežos satiksmi pie Saeimas un Prezidenta pils

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) neparakstīs rīkojumu par satiksmes ierobežojumiem Saeimas un Prezidenta pils apkārtnē, kas bija sagatavots pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas iesniegumu.

Izpilddirektors uzskata, ka katra situācija jāizvērtē atsevišķi, ņemot vērā konkrētus drošības apdraudējumus. Šobrīd izpilddirektora rīcībā šādas informācijas par iespējamajiem apdraudējumiem nav.

Rīkojumā projektā bija noteikts, ka no ceturtdienas līdz 21.decembrim policija nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt, kā arī ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu un gājēju satiksmi Saeimas un Prezidenta pils apkārtnē. Aizliegums neattiektos vienīgi uz operatīvo transportu un NBS Militārās policijas transportlīdzekļiem.

Atļauju iespējamiem ierobežojumiem devis iepriekšējais pilsētas izpilddirektors pēc Drošības policijas lūguma, kas bija izteikts pēc 13.janvāra masu nekārtībām, kad demonstrantu pūlis mēģināja ielauzties Saeimā. Toreiz bija izsisti vairāki logi, Saeimas ēka apmētāta ar krāsu, savukārt paši demonstranti metās sadursmēs ar policiju.

Svarīgākais