Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā vairs nedrīkst cirst kokus

© F64

Rīgā šodien sācies koku ciršanas lieguma periods, atgādina Rīgas pilsētas būvvalde.

Kā informēja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns, katru gadu no 15.aprīļa līdz 30.jūnijam Rīgas pilsētas teritorijā tiek noteikts koku ciršanas lieguma periods. Tas tiek darīts, lai saudzētu pilsētā esošos apstādījumus to plaukšanas laikā, kā arī aizsargātu tajos ligzdojošos putnus.

Liegums neattiecas uz kokiem, kuru celma caurmērs ir mazāks par 20 centimetriem, uz augļu kokiem un bīstamiem kokiem, kas var radīt apdraudējumu sabiedrībai.

Lai saņemtu atļauju pirms koku ciršanas lieguma perioda, iedzīvotājiem iesniegums būvvaldē jāiesniedz ne vēlāk kā līdz 27.martam. Iesniegumi, kuri tiks saņemti vēlāk, secīgi tiks izskatīti Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdēs, taču izsniegtās koku ciršanas atļaujas varēs realizēt tikai pēc lieguma perioda beigām 1.jūlijā.

Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad Būvvaldes Apstādījumu inspekcijas inspektori koku ciršanas lieguma periodā veiks pastiprinātas pārbaudes ne tikai pilsētas centrā, bet arī apkaimēs un mikrorajonos.

Būvvalde arī aicina iedzīvotājus aktīvi piedalīties kontroles procesā, par pārkāpumiem informējot būvvaldi vai Pašvaldības policiju.

Par noteikumu pārkāpšanu fiziskām personām var tikt piemērots sods līdz 700 eiro par vienu koku, bet juridiskām personām līdz pat 1400 eiro, atgādina Butāns.