Rīgā sociālo palīdzību lūgušas 43 034 personas

Šāgada pirmajos astoņos mēnešos sociālos pabalstus saņēma 43 034 personas, kas ir par pieciem procentiem vairāk nekā pērn, nra.lv informēja Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice.

No visiem sociālajiem pabalstiem, kuri tiek izmaksāti, 2009. gada pirmajos astoņos mēnešos, attiecībā pret 2008. gada astoņiem mēnešiem par 58% pieaudzis cilvēku skaits, kas saņēmuši pabalstu garantētā minimālā ienākumu (GMI) līmeņa nodrošināšanai, dzīvokļa pabalsta saņēmēju skaits palielinājies par 6%.

2009. gada augustā attiecībā pret šāgada jūliju pabalsta GMI līmeņa nodrošināšanai saņēmēju skaits pieaudzis par 8%, kas liecina par aizvien lielāku Rīgas iedzīvotāju ienākumu līmeņa samazināšanos.

Jauno klientu skaits, kas vērsušies pēc sociālās palīdzības Rīgas Sociālajos dienestos šāgada pirmajos astoņos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmajiem astoņiem mēnešiem, pieaudzis par 59%. Jauno klientu vidū palielinās ģimeņu ar bērniem un darbspējīgo personu skaits, savukārt, samazinās pensionāru un invalīdu skaits. Ģimenes ar bērniem ir 43% no visiem jaunajiem klientiem, pensionāri un invalīdi 14%, darbspējīgas personas 43%.

Sociālajos dienestos no kopējā Rīgā reģistrēto bezdarbnieku skaita pašvaldības sociālās palīdzības pabalstus šogad saņēmušas 4930 darbspējīgas nestrādājošas personas. Augustā pašvaldības sociālās palīdzības pabalstus saņēma 2982 darbspējīgas nestrādājošas personas jeb 7,8% no Rīgā augusta mēnesī reģistrēto bezdarbnieku skaita, kas ir 38 260 personas.

Svarīgākais