"Akropoles" tuvumā – pieturvietas un koki

SATIKSMES IEROBEŽOJUMI. Līdz 30. maijam topošā tirdzniecības centra Akropole tuvumā autovadītājiem un gājējiem jāpacieš satiksmes ierobežojumi. Tiek izbūvētas jaunas pieturvietas un paplašināta Salaspils iela, izveidotas jaunas iebrauktuves no Slāvu un Salaspils ielām © F64

Līdz maija beigām pie topošā tirdzniecības centra Akropole plānots pabeigt Salaspils ielas rekonstrukciju un izbūvēt četras jaunas sabiedriskā transporta pieturvietas Ķengaragā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra Akropole attīstītāji informējuši arī par to, ka ir plānots iestādīt vairāk nekā 700 jaunu skujkoku, lapu koku un krūmu, kā arī vairāk nekā 400 dižstādu. Jau ir uzsākta sabiedriskā transporta pieturvietu izbūve Salaspils ielā.

Kopš pagājušā gada tirdzniecības centra apkaimē ir noteikti satiksmes ierobežojumi, bet transportlīdzekļu plūsma nav slēgta. Arī šogad šāda kārtība ir saglabāta. Satiksmes ierobežojumi un būvniecības darbi Salaspils ielā tiks īstenoti vairākos posmos. Ielas rekonstrukcijas laikā ir noteikts ātruma ierobežojums.

Līdz 29. martam tiks izbūvēta josla degvielas uzpildes stacijas Lukoil pusē līdz sašaurinājumam. Otrajā posmā, sākot no 30. marta, tiks izbūvēta josla DUS Lukoil pusē tieši sašaurinājuma vietā, slēdzot vienu joslu un nodrošinot maiņvirziena transporta kustību. Blakus esošā trolejbusa pieturvieta Ķengarags tiks uz laiku slēgta.

No 2. aprīļa līdz 6. aprīlim plānots izbūvēt Salaspils ielas vidusdaļu līdz sašaurinājuma vietai, nodrošinot transporta kustību gar remontdarbu zonas abām pusēm divos virzienos.

Ceturtajā remontdarbu posmā tiks izbūvēta josla sašaurinājuma vietā dzelzceļa pusē, slēdzot vienu joslu un nodrošinot transporta maiņvirziena kustību. Lai radītu mazāk sastrēgumu, darbi šajā posmā norisināsies brīvdienās, laikā no 7. aprīļa līdz 8. aprīlim.

Ietvi Salaspils ielā, posmā no Slāvu ielas līdz DUS Lukoil, paredzēts izbūvēt no 22. marta līdz 13. aprīlim. Gājēju kustība tiks nodrošināta pa ietvi ielas pretējā pusē. Salaspils un Slāvu ielas krustojuma rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt laikā no 16. aprīļa līdz 4. maijam.

Lai iedzīvotāji varētu sasniegt tirdzniecības centru, tiks uzbūvēta jauna estakāde no Dienvidu tilta, kā arī veikti citi transporta plūsmas uzlabojumi.



Svarīgākais