Berģos nedēļas nogalē rīkos talku un Kaimiņu svētkus

Biedrība "Berģinieki" sestdien, 29.maijā, pie Juglas ezera rīkos talku un Kaimiņu svētkus.

Biedrība svētkus un talku Berģos rīkos jau trešo reizi. Šoreiz tiks nostiprināta Juglas ezera krastmala, apstādot to ar kārkliem.

Berģu "Kaimiņu svētkos" par tradīciju kļuvis ikgadējais iedzīvotāju gājiens pa Berģu galveno ielu līdz centrālajai pasākuma norises vietai "Zirdziņu pļavai". Gājienu papildina katru gadu īpaši noteikta atribūtika - šogad tā būs Ķerru parāde un iedzīvotāji centīsies pārsteigt ar pēc iespējas oriģinālākiem un vizuāli interesantākiem ķerru noformējumiem. Turklāt katrai ielai ir arī savs karogs. Svētku gājiena sākums plkst.16 no Berģu un Upesciema ielas stūra.

Berģos kopīgas vietējo iedzīvotāju talkas apkārtnes sakopšanai jau tika organizētas vēl pirms Vislatvijas Lielo talku ieviešanas. Arī šogad "Kaimiņu svētku" laikā talkošana tiek turpināta. Ja 24.aprīļa talkā berģinieki sakopa sava rajona apkārtni, tad 29.maijā atsevišķi Juglas ezera krastmalas posmi tiks apstādīti ar kārkliem, tādējādi to pasargājot no tālākas erozijas. Talkas norises laiks no plkst.16.30 līdz 18.

Berģinieku "Kaimiņu svētki" nav iedomājami bez sporta sacensībām. Virves vilkšana, basketbola soda metieni un citas sportiskas izdarības allaž pulcē plašu dalībnieku un līdzjutēju pulku. Biedrība lepojas ar savu vēsturisko armijas lauka virtuvi, kas rūpīgi atjaunota, ik reizi palīdz ar īpašu "smeķi" pamielot svētku dalībniekus ar gardām vakariņām. Sporta sacensību norise no plkst.18 līdz 20.

Šogad svētku pasākumu kuplinās iedzīvotāju priekšnesumi un grupas "Dzelzs Vilks" koncerts, kā arī būs dejas un diskotēka. Koncerta sākums plkst.20, bet plkst.22 starts tiks dots nakts ballītei.

Biedrība "Berģinieki" dibināta 2007.gada vasarā. Viens no biedrības darbības mērķiem ir ilgtspējīgas dabiskas apkārtējās vides saglabāšana. Ar biedrības palīdzību apturēta ciemata "Gadalaiki" celtniecība, kas kritiski apdraudēja Juglas ezera un apkārtnes ekosistēmu.

Latvijā

Pirmie velo statīvi jaunajos Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajos elektrovilcienos varētu parādīties nākamā gada sākumā, savukārt kopējās projekta izmaksas sarukušas par 25,8% - no 1,198 miljoniem eiro līdz 888 600 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Svarīgākais