"Rīgas satiksme" plāno pagarināt tramvaja līniju līdz Berģiem un ierīkot stāvlaukumu

Lai veicinātu sabiedriskā un privātā autotransporta efektivitāti un atbrīvotu pilsētas centru no transportlīdzekļiem, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" plāno pagarināt 6.tramvaja līniju līdz Berģiem un tās tuvumā ierīkot stāvlaukumu.

Tramvaja maršruta pagarinājums nepieciešams, lai iedzīvotāji, kas uz Rīgu brauc ar privāto autotransportu, automašīnu atstājot stāvvietā, varētu pārsēsties sabiedriskajā transportā un ātri sasniegt pilsētas centru, norāda "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Lai izveidotu stāvlaukumu pie iecerētās tramvaja līnijas, nepieciešams izstrādāt detālplānojumu teritorijai no Jaunciema gatves un Brīvības gatves krustojuma līdz Juglas kanālam.

Detālplānojumā paredzēts piedāvāt divus variantus stāvlaukuma novietojumam - vai nu pie Juglas kanāla, vai pie minētā krustojuma.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti šodien skatīja jautājumu par detālplānojuma izstrādi. Pēc vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) ierosinājuma tika nolemts lēmuma pieņemšanu uz divām nedēļām atlikt, jo jaunizveidotā Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome plāno drīz skatīt jautājumu par visu stāvlaukumu veidošanas iespējām pilsētā.

Detālplānojuma apstiprināšanas gadījumā būs nepieciešami līdzekļi stāvlaukuma izbūvei un 6.maršruta tramvaja līnijas pagarināšanai. Pagaidām gan līdzekļu apjoms neesot zināms.