Ko darīt ar iebrukušo Vanšu tiltu? Ašeradens liek steidzami rīkoties

© F64

Saaistībā ar Vanšu tilta slikto stāvokli ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens paziņojis, ka uzdevis Būvniecības valsts kontroles birojam steidzami apsekot Vanšu tilta stāvokli un informēt par tālāko rīcību.

Ministrs raksta, ka Vanšu tilts, kā arī jebkurš cits tilts, ir vietējās pašvaldības būvvaldes kompetencē, kas nozīmē, ka Rīgas pilsētas būvvalde veic Vanšu tilta ekspluatācijas uzraudzību, t.i. pārliecinās, ka tilts visā tā ekspluatācijas laikā atbilst Būvniecības likumā nostiprinātajiem principiem (piemēram, viens no tiem ir lietošanas drošība, kas ietver arī mehānisko stiprību un stabilitāti). Arī par tilta uzturēšanu atbild Rīgas Dome (Satiksmes departaments).

"Tomēr, ņemot vērā, ka Vanšu tilts ir sabiedriski nozīmīgs objekts un tā ekspluatācijas kvalitāte ietekmē visas sabiedrības drošību, esmu uzdevis birojam steidzami veikt būves vizuālo apsekojumu, sniedzot savu viedokli par tālāko rīcību Rīgas pilsētas būvvaldei un Ekonomikas ministrijai. Tikai Rīgas pilsētas būvvalde ir tiesīga pieņemt lēmumu par tilta remontdarbiem vai tā slēgšanu," pauda Ašeradens.

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) speciālisti otrdien apsekos Vanšu tilta nobrukušās kāpņu konstrukcijas, sacīja BVKB pārstāve Elīna Korba.

"Šodien pēcpusdienā BVKB būvinspektori un eksperti dosies apsekot tiltu un atzinums varētu būt gatavs tuvākajās dienās," sacīja Korba.

Tikmēr sociālo tīklu lietotāji pauž neizpratni - vai var pārvietoties pa tiltu?

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.