Pašvaldība Rīgas zoodārzam piešķīrusi vairāk nekā 444 000 eiro

© F64

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja 444 295 eiro piešķiršanu Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza ekspozīcijas "Āfrikas savanna" būvniecībai, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Kā skaidroja zoodārza valdes locekļi Edgars Vītols un Uldis Želubovskis, papildus būvdarbu veikšanai nepieciešami 144 098 eiro, izmaiņu būvprojekta izstrādei - 12 000 eiro, bet ekspozīcijas izveidei papildus vajadzīgi 288 917 eiro.

Vītols skaidroja, ka izmaiņas projektā esot nepieciešamas "optimālai ēkas funkcionēšanai", proti, būvprojektā nepieciešams pārskatīt savannas mītņu ailu izbūvi un veikt papildus detalizāciju, tāpat esot nepieciešams veikt izmaiņas saistībā ar elektrisko kabeļu trasējumu, būvprojekta mehānikas sadaļu un citiem parametriem. Izmaiņas būs nepieciešams iesniegt saskaņošanai Rīgas pilsētas būvvaldē.

Runājot par ekspozīcijas veidošanu, Vītols pastāstīja, ka patlaban būvprojektā ir paredzēta trīs dzīvnieku mītņu un apmeklētāju laipas izbūve, kā arī jaunceltnes apvienošana ar esošo žirafu mītni un ārā aploku. Veidojot vienotu kompleksu, būvprojektā netika izstrādāts detalizēts dzīvnieku mītņu ekspozīcijas aprīkojums un dizaina sadaļa, kas ir būtiska dzīvnieku labturībai un ko tagad nepieciešams realizēt.

Līdz ar to kopējais plānotais Rīgas pašvaldības finansējums šim projektam būs 2,92 miljoni eiro.

Galējo lēmumu par papildus finansējuma piešķiršanu pieņems Rīgas dome.

Kā ziņots, "Āfrikas savannas" būvniecības darbus plānots pabeigt līdz valsts simtgadei. Tajā kopā uzturēsies žirafes, zebras, antilopes un papildus būs apskatāmi arī pērtiķi, putni un dažādas surikatu, mangustu un citu grauzēju sugas.

Kopējā savannas teritorija plānota 1,7 hektāru apmērā un dzīvnieku sugas uz to tiks pārvietotas pakāpeniski, lēnām mācot tiem sadzīvot savā starpā.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais