VSAC "Rīga" darbiniekiem būs lielākas algas

© AFP / Scanpix

Izanalizējot situāciju valsts sociālās aprūpes centrā (VSAC) "Rīga", ir atrasta iespēja palielināt tā darbinieku skaitu, kā arī no 1.janvāra maksāt šiem cilvēkiem lielāku atalgojumu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

"Izanalizējot jau esošās štata vietas, mēs esam atraduši iespēju palielināt atalgojumu no 1.janvāra darbiniekiem, kas strādā tieši ar bērniem, un mēs esam atraduši iespēju palielināt aprūpētāju skaitu par 17 cilvēkiem. Tas ir ļoti nozīmīgs skaits, un tas arī varbūt risinās aprūpētāju trūkuma problēmu," pauda ministrs.

Viņš skaidroja, ka aprūpētāju štata vietu skaits ir palielināts, samazinot tehnisko tehnisko personālu, kas bijis neproporcionāli liels. "Apmaksāsim tieši to, kas ir vissvarīgāk - darbu cilvēkiem, kuri strādā ar bērniem, ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām," pastāstīja Reirs.

Jau ziņots, ka VSAC "Rīga" filiālēs "Rīga" un "Baldone" tika konstatēti būtiski bērnu tiesību pārkāpumi, tai skaitā emocionāli un fiziski vardarbīga attieksme pret bērniem. Labklājības ministrija arī ziņoja, ka atsevišķos gadījumos pakalpojumi tikuši sniegti bērniem nepiemērotā vidē.

VSAC "Rīga" filiāles "Rīga" vadītāja Marija Ziņina tika atbrīvota no amata jau iepriekš, bet šonedēļ labklājības ministrs parakstīja rīkojumu arī par VSAC "Rīga" direktores Ineses Pauderes atbrīvošanu no amata. Pret viņu bija ierosinātas trīs disciplinārlietas.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais