Mališkova datoru pārbaudi pabeigs jūnijā

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

"Bijušo kolēģu attiecības nekomentējam," atbild Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre, runājot par bijušā ārštata padomnieka Igora Mališkova pēkšņo pazušanu no pašvaldības skatuves. Tikmēr tiek izteiktas versijas par festivāla Jaunais vilnis pārcelšanu no Jūrmalas uz, piemēram, Sočiem, ja miljonārs I. Mališkovs kašķi ar N. Ušakovu būs ņēmis pie sirds.

Oficiāli minēts, ka Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs (ITC) nodevis nu jau bijušā ārštata padomnieka biroja tehniku, kas pēc statusa I. Mališkovam nepienākusies. Pašvaldības resursus bez maksas ārštata padomnieki izmantot nedrīkst. Domes opozīcijai ir aizdomas, ka telpu nomas līgums ar I. Mališkova biroju Melngalvju namā nemaz nepastāvot, turklāt Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra darbinieki bijuši spiesti atbrīvot līdzšinējos kabinetus mēra padomnieka vajadzībām, stāsta deputāts Olafs Pulks (JL). ITC pārstāvis Gunārs Klēģers apliecināja, ka biroja tehnika piešķirta, pamatojoties uz I. Mališkova iesniegumu. Tagad pilnīgi visas lietas esot atdotas atpakaļ domes rīcībā. Pašvaldības Juridiskajai pārvaldei ir uzdots veikt dienesta pārbaudi, kuru tā sola pabeigt jūnija sākumā. Uz jautājumu, ko patiesībā I. Mališkovs ir izdarījis un vai šī rīcība ir diskreditējusi mēru, viņa preses sekretāre Anna Kononova atbildēja: "Ceru, ka neko tādu nav izdarījis!"

Par to, ka arī pats I. Mališkovs tikai caur puķēm norāda uz abu patiesajām nesaskaņām, liecina vēstule N. Ušakovam, kuru citējis portāls www.kasjauns.lv: "Mani padomi par to, ka iesāktās lietas vajadzētu novest līdz galam, Jums apnika, un Jūs nolēmāt mani atlaist, nepalaižot garām izdevību sev izveidot vieglu PR. Mans jaunais draugs, es saprotu, ka jums nav pieredzes pat cīsiņu tirgotavas vadīšanā. Un cilvēcīgi šķirties no ļaudīm, kuri Jūsu labā ir strādājuši absolūti par velti, Jums nepietika elementāras pieklājības un drosmes."

Var pieņemt, ka četri datori, seši telefoni, viens projektors ar ekrānu, DVD atskaņotājs, papīra smalcinātājs un plazmas televizors ir tikai iegansts I. Mališkova atlaišanai, jo neba aiz tīra altruisma miljonārs piekrita bez atlīdzības strādāt Rīgas labā. Viņš, kurš augstāko izglītību ieguvis Rīgas Civilās aviācijas institūtā, nekad nav slēpis savu interesi par aviācijas biznesu un plānus iesaistīties tajā arī Rīgā. Aprīlī lidostā Rīga tika atklāts SIA FBO Riga augsto tehnoloģiju biznesa aviācijas angārs, kas paredzēts trīs līdz astoņu dažādu veidu biznesa reaktīvo lidmašīnu izvietošanai un servisa apkalpošanai. Neatkarīgā jau informēja, ka I. Mališkovs angārā investējis 30 miljonus eiro un uzskata, ka investīcijas atpelnīsies piecu gadu laikā. Var izteikt tikai pieņēmumu, vai šajā jomā viņa intereses nav sadūrušās ar cita domes smagsvara Aināra Šlesera interesēm, kurš ne mazāk neatlaidīgi atbalsta lidostu Rīga.

Šobrīd nav zināms, kāda būs Jaunā viļņa nākotne, jo līgums par festivāla rīkošanu Jūrmalā beidzas 2011. gada 31. decembrī. Tiek izteikts pieņēmums, ka uz Rīgas domi apvainotais ārštata padomnieks sadarbībai ar NVS valstīm I. Mališkovs varētu ietekmēt festivāla pārcelšanu uz Krieviju, piemēram, uz Sočiem.

Svarīgākais