Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lai gan kāpt uz ledus ir aizliegts, vecāki ved bērnus slidot un spēlēt hokeju

© F64

Lai gan sals ir novērojams vien dažas dienas, neapdomīgi vecāki jau izmēģina ledus izturību kopā ar savām atvasēm.

14. janvārī neilgi pēc pulksten 14.00 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci ievēroja, ka uz Uzvaras parka dīķa ledus slido divas personas. Ņemot vērā, ka no 10. janvāra ir spēkā aizliegums atrasties uz Rīgas ūdenstilpnēm, uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Likumsargiem, ierodoties adresē, viens no pārkāpējiem pastāstīja, ka uz ūdenstilpni atvedis meitu, lai abi kopīgi paslidotu. Vīrietis atzina, ka nav zinājis par pagaidu aizliegumu atrasties uz ledus drošības apsvērumu dēļ. Ar bērna tēvu veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Savukārt šonakt pusnaktī likumsargi atkārtoti saņēma informāciju par divām personām, kuras atrodas uz Uzvaras parka dīķa ledus. Notikuma vietā policisti sastapa tēvu ar dēlu, kurš spēlēja hokeju. Arī šajā gadījumā veiktas pārrunas par drošību uz ūdenstilpnēm ziemas laikā.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.