Ušakovs: Kautiņā iesaistītajiem kontrolieriem būs jāpamet darbs

Pagājušajā nedēļā uz Aleksandra Čaka ielas notikušajā kautiņā iesaistītajiem "Rīgas satiksmes" kontrolieriem būs jāpamet darbs, šodien žurnālistiem sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Žēl, ka kontrolieri iesaistījās kautiņā, bet viņiem pēc dienesta izmeklēšanas būs jāiet prom. Nedrīkst pielietot spēku pret pasažieriem un garāmgājējiem," sacīja Ušakovs.

Rīgas mērs norādīja, ka par 14.maijā notikušo incidentu policijā sākts kriminālprocess, turklāt "Rīgas satiksmē" notiek dienesta izmeklēšana pret pieciem kontrolieriem, kuru plānots pabeigt 29.maijā.

"Dienesta izmeklēšana nav vēl pabeigta, jo divi kontrolieri, kuri tika "sisti un kosti", atrodas uz slimības lapas," skaidroja Ušakovs.

Kā ziņots, kārtējo reizi tika nofilmēts, kā "Rīgas satiksmes" kontrolieri iekausta cilvēkus. "LETA video" rīcībā nonācis video, kurā redzams, kā kontrolieri spārda ar kājām kādu jaunieti. Sitiens ar dūri ticis arī sievietei, kura mēģinājusi jaunieti aizstāvēt. Video autors ir "Radio SWH" žurnālists Juris Millers, kurš nejauši kļuvis par šo notikumu aculiecinieku.

Policija aizturējusi 1983.gadā dzimušu vīrieti. Incidenta laikā "Rīgas satiksmes" kontrolieriem nodarīti miesas bojājumi, par ko tiks veikta ekspertīze.

Svarīgākais