Rīgas dome atļauj meteorologiem izmantot Kronvalda parku teritoriju

© F64

VSIA "Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" funkciju īstenošanai plānots nodot 150 kvadrātmetrus lielu zemes platību Rīgā esošajā Kronvalda parkā.

Kā norādīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Ināra Jegure, "zeme, bezatlīdzības lietošanā tiks nodota uz laiku, kamēr LVĢMC pilda valsts pārvaldes uzdevumu, vai līdz brīdim, kad nekustamais īpašums būs nepieciešams pašvaldībai tās funkciju nodrošināšanai, taču ne ilgāk kā līdz 2032.gada 31.decembrim."

Atvēlēto zemes teritoriju LVĢMC plāno izmantot meteoroloģiskā un atmosfēras gaisa kvalitātes monitoringa īstenošanai, esošās novērojumu stacijas darbības nodrošināšanai un tās modernizācijai, kā arī esošā žoga nomaiņai.

Departamenta aplēses liecina, ka zemes vērtība ir 3917 eiro.

Lēmumu par teritorijas piešķiršanu šodien atbalstīja Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja, bet galējo lēmumu pieņems Rīgas dome.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.