"Rīgas satiksmes" kontrolieri kārtējo reizi kaujas ar "zaķi"; ierosināta krimināllieta

"LETA video" rīcībā nonācis video, kurā redzams, kā kontrolieri spārda ar kājām kādu jaunieti. Sitiens ar dūri ticis arī sievietei, kura mēģinājusi jaunieti aizstāvēt. Video autors ir "Radio SWH" žurnālists Juris Millers, kurš nejauši kļuvis par šo notikumu aculiecinieku.

Par notikušo ir informēts arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Kam vēl jānotiek, [SIA "Rīgas satiksme" vadītājs Leons] Bemhena kungs, lai Jūs saprastu, ka nevarat vadīt šo iestādi?" jautā Millers.

Video sižetā redzami notikumi vakara vēlu vakarā Rīgas centrā, Čaka ielā. Pieci kontrolieri sākotnēji iesaistās konfliktā ar jauniešu grupu, un konflikta laikā pat saņem sitienus un spērienus. Agresīvi noskaņotie jaunieši pamet notikuma vietu, bet kontrolieri turpina attiecību noskaidrošanu ar kādu jaunieti. Piecatā viņi tur jauno vīrieti, mēģina izlauzt viņam rokas un arī nedaudz iekausta.

Jaunietis tiek nogāzts zemē, bet, tā kā nepiekāpjas, tiek arī spārdīts.

Pēc brīža notikuma vietā ierodas divi policisti, situācija tiek normalizēta.

Konfliktu vēro vairāki garāmgājēji un kāda jauniete, kura, pēc visa spriežot, ir pazīstama ar aizturēto un cenšas iejaukties notiekošajā.

Jaunietis tiek aizvests uz policijas mašīnu, pa ceļam konfliktā iesaistītais kontrolieris norāda filmētājam, ka ir cietis konfliktā un viņam tek asinis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Centra iecirknī ierosināts kriminālprocess par šo incidentu, kurā bija iesaistīti "Rīgas satiksmes" kontrolieri.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Policija aizturējusi 1983.gadā dzimušu vīrieti. Incidenta laikā "Rīgas satiksmes" kontrolieriem nodarīti miesas bojājumi, par ko tiks veikta ekspertīze.

Svarīgākais