Pusaudzis skolā ierodas ar elektrošokeri un nazi

© F64

Vakar, 27. novembrī, pulksten 10.54 pie Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieka, kurš nodrošināja sabiedrisko kārtību vienā no Brīvības gatves izglītības iestādēm, vērsās skolotāja, kura mācību laikā pamanījusi, ka vienam skolniekam līdzi ir elektrošoka ierīce un nazis.

Pārrunu laikā 15 gadus vecais skolnieks skaidroja, ka nazi viņam iedevis draugs, savukārt elektrošoka ierīci iegādājies pats.

Informācija nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri tobrīd atradās izglītības iestādē cita jautājuma risināšanā.

Uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par speciālo līdzekļu aprites noteikumu pārkāpumu. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu uzliek naudas sodu no 35 līdz 350 eiro, konfiscējot speciālo līdzekli vai bez konfiskācijas, vēsta Rīgas pašvaldības policijas ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)