Nezina, cik ilgi būs slēgts Āgenskalna tirgus; rekonstrukcijas izmaksas vēl nav zināmas

© Nora Krevneva/ F64 Photo Agency

AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) valde, izvērtējot Āgenskalna tirgus vēsturiskā paviljona tehnisko stāvokli un tirdzniecības sarūkošās tendences tajā, pieņēmusi lēmumu gatavot Pārdaugavas vecāko un lielāko tirgu visaptverošai rekonstrukcijai. Ņemot vērā iecerēto darbu apjomu un veidu, rekonstrukcijas projekta realizēšanas laikā tirdzniecības process Āgenskalna tirgū tiks pārtraukts, sākot ar 2018.gada 1.janvāri.

Tikmēr Āgenskalna iedzīvotāja Sanita Ancāne izsūtījusi vēstuli medijiem, kurā norāda, ka tempi, kādos plānots tirgu slēgt, un arī attīstības plāni ir miglā tīti . "Acīmredzot mums nav tiesību zināt, ka šī, izskatās, ir vieta, kurai aci uzmetis Lidl?"

"Pasaulē jau tā ir izplatīta parādība - tirgu aizslēdzam ciet un kādu tamlīdzīgu lielveikalu veram vaļā. Jo kam gan mums pašu ražotā lauksaimnieku prece, ja varam centralizēti ievest kārtējos zemas kvalitātes produktus un maksimāli radīt peļņu lieltirgotājiem," portālā "pietiek.com" publicētajā vēstulē raksta tās autore.

Arī citi pircēji ir informēti par to, ka tirgū plānota rekonstrukcija un to uz laiku slēgs, tomēr atzīst, ka ieceri par slēgšanu neatbalsta, vēsta portāls "lsm.lv".

Šobrīd Āgenskalna tirgus administrācija slēgusi tirgus centrālo ieeju. Nesen pagrabā tieši zem ieejas esot nogāzusies daļa griestu. Tirgotājiem meistari teikuši, ka jāizžāvē griesti.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Tikmēr kāda pārdevēja, kura tirgū strādā jau vairāk nekā 30 gadus, sarunā norādījusi, ka šobrīd visvairāk ir apbēdināta par nekonkrētību vadības attieksmē.

“Kad viņiem tika jautāts, vai ir būvvaldes speciālista slēdziens par avārijas stāvokli, nevarēja uzrādīt. Varbūt var rasties pirmsavārijas stāvoklis. Kad tika jautāts, vai rekonstrukcijas plāni sākti gatavot, - nav sākti. Vai ir nauda piesaistīta? Naudas nav. Rodas iespaids, ka mēs kādam traucējam," saka pārdevēja.

“Rīgas centrāltirgus” pārstāvis Aleksandrs Šuņins atzīst, ka tirgus darbība uz nezināmu laiku tiek iesaldēta, vēsta "lsm.lv". "Vispirms būs projekts ēkas konservācijai, pēc tam arī projekts remontam. Un tā tālāk - soli pa solim viss arī notiks. Diemžēl nevaru prognozēt [laiku]. Arī nevaram prognozēt izmaksas."

Āgenskalna tirgus ir vecākais, plašākais un tradīcijām bagātākais Pārdaugavas tirgus, kas tika atklāts 1925.gadā. Tā kopējā platība ir 8,3 tūkstoši kvadrātmetru. Āgenskalna tirgus paviljona projektu izstrādāja Rīgas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings. Āgenskalna tirgus ēkai raksturīgs 20.gadsimta sākuma racionālais jūgendstils.

Avots: "lsm.lv"

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.